Lækker og mør nakkefilet fra gris, der er langtidsbraiseret i æblemost, hvidløg og rosmarin. Cremet op med fløde og serveret med friskkogt pappardelle pasta. Den gør sig absolut fortjent til efteråret, hvor de tunge lækre simreretter gør sig allerbedst. Men man kan bestemt spise den hele året, da den er enormt lækker.
Nakkefilet kan bruges til meget mere end pulled pork
Det er efterhånden en del år siden at pulled pork bølgen ramte danmark. Det er sgu også en ekstremt lækker ret og helt bestemt noget man ikke skal kimse af. Men nakkefileten er en vidunderlig udskæring.
Nakkefilet er jo en ret robust udskæring, så den kræver også en ret robust tilberedning. Derfor er den ideel til lange langsomme tilberedninger, hvor den langsomt kan blive mør og falde fra hinanden. Det er den måde man lavet pulled pork på, men det er også den måde man langtidsbraiserer.
Gris passer helt absurd godt sammen med æble. Så hvorfor ikke tilberede din nakkefilet i æblemost? Det kræver selvfølgelig at du vælger en god æblemost. Ikke den til 6 kroner for 2 liter, men vælg derimod en rigtig æblemost, på pressede æbler. Hvor der er masser af sødme, men også syre til stede.
Æblerne sammen med rosmarinen og ikke mindst masser af hvidløg giver en dyb sødme, men masser af kant fra hvidløget og florale noter fra rosmarinen.
Du skal også huske de sprødstegte østershatte. Ved at stege østershatte hårdt i olie, bliver de ret sprøde. Og det giver denne her ret nog
Og så er hele yderligheden vendt med fløde. Det gør retten mega cremet og lækker. Og hvem har problemer med fløde. Jeg har i hvertfald ikke.
Pasta i langtidsbraiseret gris med æble og rosmarin
Ingredienser
- 200 g Løg
- 100 g Gulerod
- 100 g Bladselleri
- 15 g Hvidløg Ca 4 fed
- 700 g Nakkefilet Se noter
- 4 stilke Rosmarin
- 4 stk Laurbærblade
- 5 dl Æblemost
- ½ L Boullion Du skal bruge bouillon tilsvarende, hvad der skal blandes op i en halv liter vand. Se opskriften for forklaring
- 2 dl Hvidvin
- 200 g Østershatte
- 2½ dl Fløde
- Parmesan
- Olivenolie til stegning
- 400 g Pappardelle Alternativt brug fettuccine
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 150 grader.
- Skær dit kød ud i store tern. Gerne kun 4-5 tern i alt. Brun dem af på alle sider i en stor gryde. Tag kødet op af gryden og gem det til senere.
- Snit løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint. Jo mere fint du kan snitte dem jo bedre.
- Steg dine grøntsager ved svag varme i gryden indtil de begynder at tage farve. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe.
- Læg kødet tilbage i gryden.
- Hæld din æblemost i gryden, og tilsæt ligeledes den tilsvarende mængde bouillon. Det fremstår på pakken af din bouillon hvor meget væske der skal bruges. Du skal altså erstatte vand med æblejuice i den her opskrift.
- Bind din rosmarin og laurbærblade sammen med lidt madgarn og put den i gryden.
- Put låg på gryden og stil den i ovnen. Har du ikke en gryde der kan tåle at komme i ovnen, så hæld din sauce i et fad og dæk det med rigeligt sølvpapir.
- Braiser din gris i ca. 2-3 timer. Det kommer an på størrelsen af dit kød og hvor god din ovn er. Tjek efter to timer. Kødet skal let kunne falde fra hinanden.
- Kog noget vand i en gryde og kog pastaen, så det passer med at den er færdig samtidig med saucen. Det er bedre at din sauce står og venter på at pastaen er færdig, end omvendt.
- Varm en pande op med lidt olie. Riv dine østershatte fra hinanden i lange strimler. Steg dem hårdt af på panden, indtil de er brunet af og er en smule sprøde. Gem dem til sidst.
- Når dit kød er færdigt, tager du gryden ud af ovnen. Tag dit kød op af gryden og træk det fra hinanden, så det minder om pulled pork. Put det tilbage i gryden og kog det op med fløde til det har en lækker cremet konsistens.
- Bland dine svampe op i saucen. Tilsæt derefter pastaen og rør det godt rundt. Tilsæt lidt parmesan og smag til med salt, peber og eventuelt citron.
Hvis du også elsker pappardelle, så tjek min opskrift på pappardelle med oksehaleragout! Den er dyb, intens og hamrende lækker.
Er du mere i humør til and? Så tjek min opskrift på anderagout med fettuccine!