Lækre tynde pandekager! Den tynde klassiske slags vi alle kender! Fyld dem med is, bær eller hvad end du ønsker. Spis dem til morgenmad, snack eller dessert. Hvad end du vælger, så er det altid fantastisk lækkert med en omgang lækre hjemmelavede tynde pandekager!
Rigtige pandekager er tynde pandekager!.. Eller er det?
Pandekager findes i mange variationer. Hvor de mest kendte nok er den tynde danske pandekage og den lille tykke amerikanske pandekage. De kan hver deres, og er gode på hver sin måde. Den amerikanske er perfekt til at overhælde med sirup, hvorimod den tynde danske er perfekt til fyld.
Jeg vil nu også mene at de franske blinis er en pandekage, hvilken er perfekt til eksempelvis stenbiderrogn eller andet delikat fyld.
Den nye dreng i klassen – i det gastronomiske landskab – er den Japanske pandekage, der er ekstremt stor og tyk. En grand danois udgave af den amerikanske pandekage, der opnås ved at vende piskede æggehvider i dejen.
Jeg er fan af dem alle, men som dansker, må jeg nok sige at den tynde lækre pandekage, er den der står mit hjerte nærest. Hvem har ikke minder om pandekage med is og chokoladesauce, fra de var barn? Det står bare i hukommelsen!
Mysteriet om den første pandekage!
Ja, vi kender det alle sammen. Den første pandekage. Det mystiske forsøg på at lave en pandekage, der altid går galt i første forsøg. Det er et mysterium, der ikke helt er til at finde ud af. Og et eller andet sted, behøves det heller ikke. Fordi det næsten ikke rigtige pandekager, hvis den første ikke er et misfoster, der er gået helt galt.
En af hemmelighederne bag en god pandekage er en varm pande og den rette mængde fedtstof. Jeg smelter altid lidt på panden inden og hælder det så over i en skål. På den måde klarer du smøren for de urenheder, der gør at det brænder på. Derefter tager jeg en madpensel og pensler panden. På den måde får du lige akkurat nok smør, på panden så du får det klassiske smukke mønster i overfladen, men også så dejen ikke kurrer rundt på panden, og laver en rynket satan af en pandekage!
Pandekager - Klassisk tynde danske pandekager
Ingredienser
- 100 g Smeltet smør
- 3,5 dl Mælk
- 3 dl Hvedemel
- 3 stk Æg
- 1 tsk Vaniljesukker
- 2 spsk Sukker
Ekstra
- 50 g smeltet smør Det er til stegningen af dine pandekager. Det er vigtigt du lader smøren klare, så mælkeproteinerne og saltet falder til bunds. Det forhindre din smør i at brænde på, på panden.
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Det skal have en tynd, men stadig fast konsistens. Pandekagedejen skal kunne fordele sig på panden, inden den sætter sig.
- Varm din pande godt op. Den skal være varm!
- Pensl din pande med en smule af det klarede smør og hæld derefter en smule dej på panden. det er typisk ½-1 dl dej, afhængig af størrelsen på dine pande. Prøv dig lidt frem, men de skal være så tynde som muligt.
- Bag dine pandekager på panden i et par minutter på hver side.
- Nyd dem sammen med, hvad end du gerne vil have i dem 🙂
Er det også bagetid hjemme hos dig? Så lav disse lækre chokoladeboller! De er skønne og passer perfekt til eftermiddagssnacken!
Hvis din søde tand går helt amok, kan du bage disse havregryn cookies med hvid chokolade og hasselnødder! De er hamrende gode og man kommer til at spise alt for mange!