Lækker cremet mexicansk risotto fyldt med bønner, chili og mexicanske krydderier. En vidunderlig blanding af to fantastiske køkkener.
En mexicansk risotto? kan man det?
Man skulle ikke tro det fungerede. Det er trods alt to forskellige køkkener, både i smag og i geografi. Men den her ret fungerer. De klassiske krydderier som spidskommen og chili passer perfekt sammen med den cremede konsistens fra risottoen. Du får ikke den bundsolide tyngde som du ville i eksempelvis en mere traditionel mexicansk ret som chili sin carne, men de lækre krydderier og bønnerne, hjælper dog retten godt på vej. Jeg bruger halv cheddar og halv parmasan i denne her opskrift. Det er ikke ligefrem det traditionelle valg at bruge cheddar, men i denne ret, fungerede det rigtig godt. Den fede cheddarsmag, gav bare en anden tekstur til retten, og det klædte den. Derudover hjalp det på den stærke smag fra chilien.
Er den for stærk?
Apropos chili, må jeg sige – hvis jeg skal være helt ærlig – så er jeg ikke en af dem der er god til stærk mad. Jeg ville ønske jeg var, men jeg kan simpelthen ikke holde til det. Så opskriften er relativ mild i styrken, så de fleste kan være med. Men hvis du er tilhænger af brændte tunger og tåre i øjnene, eller måske bare er mere modstandsdygtig over capsaicin, så put endelig mere chili i. Eller endnu bedre, en anden slags chili end de “normale” man kan købe i supermarkederne. Det er altid godt at eksperimentere med sin mad. Så gør det endelig. Og hvis det bliver virkelig godt så skriv det endelig til mig! så kan jeg viderebringe jeres erfaringer.
Husk at server denne risotto med tortilla chips (eller nachos, hvis du er i et rigtigt snasket humør ;)).
Hvis du er til mere klassiske risottoer, vil jeg anbefale dig at tjekke min svamperisotto eller min ærterisotto ud, da de virkelig også smager godt.
Mexicansk risotto
Ingredienser
- 2 tsk Spidskommen
- 2 tsk Oregano
- 1 tsk Røget chili
- 1 stort Løg
- 3 fed Hvidløg
- 2 stk Chili
- 1 stk Tomat
- 3 dl risottoris
- 1 dl hvidvin
- 2 ds bønner Jeg brugte 1 dåse kidneybønner og 1 dåse sortebønner
- 1 liter grøntsagsfond Jeg brugte grøntsagsfond, for at holde retten vegetarisk. Men kyllingefond kan også sagtens bruges.
- 1 dl Cheddar Jeg brugte en af de mere lagrede cheddaroste og ikke den billige gule. det giver en bedre smag
- 1 dl parmasanost
- Salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Flæk chillierne på langs og skrab kernerne ud. Snit chilien, løget og hvidløget fint.
- Steg chilien, løget og hvidløget af ved middelhøj varme i lidt olie, indtil løget er bleget af.
- Skær tomaten i fine små stykker. ikke for store. så fylder de for meget i risottoen.
- Tilsæt spidskommen, oregano og røget chili. Samt en smule salt og lidt peber.
- Tilsæt risene og lad dem stege lidt i olien og samtidig absorbere det. Hæld derefter hvidvinen på og lad alkoholen koge væk. Tilsæt tomaten og rør rundt i 10-20 sekunder.
- Tilsæt herefter grøntsagsfonden lidt efter lidt. Tilsæt lidt grøntsagfond og lad det simre ind til det meste væde er væk. Når du har tilsat ca. 0,5 liter fond, tilsætter du bønnerne.
- Fortsæt med at tilsætte fonden til risene er er nær møre. De skal være behagelige at tygge i, men må godt have en smule bid. Det tager ca. 20-25 minutter.
- Sluk for varmen og tilsæt osten. Rør osten ud i risottoen og lad risottoen hvile i ca. 2 minutter.
- Smag til med salt og peber, eventuelt de andre krydderier, hvis du ønsker mere kraft i smagen.
- Spises med Tortilla chips og godt selskab.
2 thoughts on “Mexicansk risotto – Risotto med bønner, chili og mexicanske krydderier”