Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack
Hvidløgsbrød – den snaskede klassiker
Vi kender alle det klassiske hvidløgsbrød. Det du finder i supermarkedets frysemontre. Hvidløgsflutet du aldrig må købe for lidt af, så du ender med at købe et helt flute pr. person. Det er snasket, billigt og helt fantastisk! Og så er det er et must have til mange måltider, og jeg har da også spist et enkelt eller to i årenes løb! Der er også dem fra pizzariaerne.
Brød med tomatsauce, hvidløg og ost. De koster oftest ikke så meget, hvilket jeg i den grad har udnyttet i mine unge år. Dengang jeg slog mine folder i den lokale ungdomsklub efter skole. Jeg har ikke tal på, hvor mange af mine lommepenge jeg brugte på hvidløgsbrød den gang. Det lokale pizzaria solgte dem for kun 5 kroner. (Bevares, det kan du nok ikke finde dem mange steder til i dag. Men bær over med mig. Det er 20 år siden…) Vi plejede altid at løbe over vejen for at snacke de er snaskede ostefyldte og utroligt billige hvidløgsbrød.
Jeg tror alle sammen vi har minder om hvidløgsbrød, så det er med stor ærefrygt at jeg rent faktisk har forsøgt mig med min egen udgave!
Rigeligt med… ost
Der er ikke tomat på de her, selvom jeg i skrivende stund sidder og drømmer mig tilbage til smagen af de dekadente hvidløgsbrød. Det må jeg lave en opskrift på en anden dag. TO BE CONTINUED!
Nå, men de er fyldt med smør, to slags ost, persille og ikke mindst hvidløg. Jeg valgte at lave en hurtigt fladbrødsdej. Den er let at lave og utrolig overkommelig. Men vis du alligevel synes at det er for meget, så køb du dig et flute eller et andet brød. Det hele handler nemlig om den lækre, smagsfulde og ikke mindst kolesterolskadende smørelse du kommer på dit brød.
Nå, nok fra mig. Prøv den nu bare. Det smager jo for helved godt!
Lækre hjemmelavede hvidløgsbrød med masser af ost
Ingredienser
Fladbrød
- 6 dl Hvedemel
- 4 tsk Bagepulver
- 2 tsk Salt
- 3 dl Vand
Hvidløgssmør
- 1 kugle Mozzarella Den friske slags, ikke den revne.
- 100 g Smør
- 1-2 fed Hvidløg
- 1 dl Parmesan
- 1 bdt Persille
Sådan gør du
Fladbrød
- Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt vand og rør rundt til alt melen er opslugt af vandet. Ælt det kortvarigt i 2-3 minutter. Lad dejen hvile i ca. 10-15. minutter. (Det skader ikke at den står længere)
- Del dejen i 6 lige store stykker og rul dem til individuelle kugler. Lad dem hvile i 10-20 minutter.
- Rul kuglerne ud til fladbrød på et meldækket bord til de har en tykkelse på ca. ½ cm. Sørg for at børste det værste mel af når de er rullet ud.
Hvidløgssmør
- Hæld alle ingredienserne i en minihakker og blend til den ensartet konsistens.
- Fordel blandingen på de 6 fladbrød og smør det godt ud.
- Bag dine hvidløgsbrød i en forvarmet ovn på 200 grader i 6-8 minutter.
Er du også til snaskede og syndige brød? Så prøv mine chili cheeese snurrer med masser af bacon. De smager ligeså godt som de lyder.
Kan man fryse hvidløgsbrødene før de bages?
Hej. Må man tilføje meget mere mel til opskriften?? Dejen var så klisteret at den slet ikke kunne arbejdes med?
Hej!
Ja det må man gerne. Mel har forskellig “suge” evne, så nogen gange skal der bare mere mel til 🙂
– Mathias
Okay super. For det skulle gerne være sådan at man kan trille dem til boller og rulle ud ikke??
Jo, gerne med lidt mel på bordet 🙂