Koreansk inspireret kylling i en lækker spicy sauce med masser gochujang, ingefær, hvidløg og brun farin. Den er spicy, sød og fuld af smag. Server den gerne på friskkogte ris og top den med ristet sesam og forårsløg.
Gochujang – Fuld af styrke og smag
Gochujang er en koreansk fermenteret chilipaste, der er lavet på røde chili. Den er let sødlig og ikke mindst stærk. Den har også en tydelig umami, hvilket gør den ideel til madlavning.
Du kan bruge den lækre koreanske chilipaste til mange forskellige retter. Det behøver ikke være som hovedingrediens, ligesom i den her ret. Du kan også bruge den til at give dine retter et lille tvist. Du kan også bruge den i tilsmagningen, når din mad mangler lidt styrke eller dybde.
Jeg kan ligeså være ærlig med det samme. Jeg aner ikke om den her ret findes i virkelighedens koreanske køkken. Det tænker jeg nok den gør. Alt andet ville være underlig. I hvertfald i en eller anden variant.
Men den her ret er lidt sådan en “lad mig lige putte det her sammen”-ret. Og det synes jeg lykkedes. Altså den indeholder mange koreanske smage, såsom sesam, hvidløg, gochujang og ingefær. Og det passer ret godt.
Nu er jeg det man kalder en “chili-svækling” og der skal ikke meget til at jeg synes det er for stærkt. Jeg er virkelig dansk på det punkt! Og den her ret smager absolut fantastisk, men det brænder også ret meget i min mund, når jeg spiser den!
Så er du lidt chiliforskrækket, vil jeg stadig mene at du kan spise den her. Er du derimod fan af brændende mund og øjne der løber i vand, så kan du altid tilsætte lidt ekstra gochujang!
Server denne her ret med ris og masser af sesam og forårsløg!
Gochujang kylling - Koreansk inspireret spicy kylling
Ingredienser
- 350 g Kylling, inderfilet
- 2 spsk Soya
- 2 spsk Gochujang
- 2 spsk Brun farin
- 4 fed Hvidløg
- 3 cm Ingefær
- 1 spsk Sesamolie
- 2 tsk Eddike Gerne ris eddike ellers hvidvinseddike
- 1 tsk Maizena
- ½ dl Vand
- Ristede sesamfrø
- Forårsløg
- Olie Til stegning
Sådan gør du
- Sørg for at koge dine ris, så de er færdige når din kylling er færdig.
- Kyllingen skæres i mundrette bidder og ingefæren og hvidløg rives fint. Bland det i en skål sammen med soya, gochujang, sesamolie, eddike og brun farin. Lad det marinere i en times tid.
- Når din kylling er marineret, sier du marinaden fra kyllingen. Husk at gemme marinaden til senere brug!
- Varm en pande op og tilsæt olie. Steg din kylling i nogle minutter, til den begynder at få farve.
- I mellemtiden blander du din maizena op med vandet og tilsætter den derefter til marinaden. Rør det rundt, så det er godt blandet.
- Tilsæt dine marinade panden og lad det simre i 10 minutters tid.
- Server din gochujang kylling med friskkogte ris og top dem med rigelige mængder ristet sesam og forårsløg
Elsker du kylling? Så prøv min opskrift på sesam stegte nudler med kylling og broccoli
Er du mere i humør til noget spicy? Så prøv min opskrift på vegetarisk general tsos blomkål!