Lækre bløde frokost boller fyldt med det skønneste fyld af indiske krydderier, grønne linser, kikærter og løg. En hamrende smagfuld bolle! Pefekt til madpakken, eller som eftermiddagssnack.
Jeg fik denne idé en dag jeg virkelig havde lyst til samosas. De skønne sprøde trekanter, med fyld af kikærter og kartofler samt chili og indiske krydderier. De smager så hamrende godt! Men det kan også være besværligt at skulle stå og fritere dem. Altså, det er jo bestemt umagen værd! Men hvis du ønsker en lidt mere overkommelig og let løsning på en absolut voldsom lyst til samosas. så er det her en god løsning!
Frokost boller der er perfekte til madpakken!
frokost bollerne er med vilje bagt bløde. det passer godt med fyldet, da der er et lille bid i kikærterne og linserne. Der er masser af protein i, og de helt igennem fantastiske noter fra garam masala, gør at dit køkken kommer til at dufte fantastisk! Derudover giver løgene en skøn sødme til retten, der klæder den enormt godt.
Fyldet er bygget op omkring princippet i en klassisk dahl. Men linserne er med til at gøre at fyldet er mere sammenhængene, så det bliver nemmere at kommer ind i bollen, og så det ikke falder ud når du tager en bid af de færdigbagte frokost boller. Og så smager linser fantastisk! Og det er fyldt med protein, hvilket er godt, når du har med vegetariske opskrifter at gøre. Der er selvfølgelig også protein i kikærterne. Så du får egentlig et godt skud protein i de her frokost boller, hvilket er ret godt!
De her frokost boller kan fryses ned, hvis du ikke kan spise dem alle på en gang! Selvom det er lidt svært, for de er virkelig gode! Spis den til frokost eller smid dem i madpakken! De skal nok blive et hit! for de smager virkelig godt.
Frokost boller med indiske krydderier, linser, kikærter og bløde løg
Ingredienser
Bolledej
- 25 g Gær
- 150 g Smeltet smør
- 4 dl Vand
- 2 tsk Sukker
- 700 g Mel
- 1 tsk Salt
Fyld
- 3 fed Hvidløg Hakket fint
- 2 spsk Ingefær Hakket fint
- 2 spsk Soya
- 1 spsk Garam Masala
- 1 spsk Olie
- 2 spsk Smør
- 2 store løg Skåret i skiver
- 1 stk chili hakket fint
- 1 ds Kikærter
- 1 dl grønne linser
- 3 dl Vand
- Mælk til pensling
Sådan gør du
Bolledej
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt herefter smøren.
- Tilsæt sukker og salt
- Tilsæt melen lidt af gangen til dejen og sørg for at ælte den godt igennem. Rører du den på en rørermaskine, vil jeg mene den skal æltes i 6-7 minutter. Er det i hånden, omkring 30 minutter. Det sikrer at gluten i melen, bliver aktiveret og det giver en fantastisk dej.
- Lad dejen hæve – tildækket – i minimum en time. Den kan godt hæve længere, det gør ikke noget.
Fyld
- Tilsæt olien til en varm pande og steg løg, hvidløg, chili og ingefær. Når det har stegt i 2-3 minutter tilsættes smøren. Lad det stege ved medium-lav varme indtil løgene er blevet bløde. Det må IKKE brænde på.
- Tilsæt garam masala, kikært, linser og soya til panden og lad det simre i 1-2 minutter. Tilsæt vand og lad det stå ved lav varme i ca. 30 minutter.
- Hæld det over i en skål og stil den i køleskabet, så blandingen kan nå at køle af.
Samling af bollen
- Slå luften ud af din dej del den i stykker på 60 gram. Det burde strække sig til 20 boller.
- Form bollerne til kugler og tryk dem en smule flade. Tag en spiseskefuld af fyldet og lig i midten af din bolle og luk derefter dejen rundt om dit fyld. Din dej være klistret nok til at den hurtigt samler sig om fyldet.
- Rul din bolle rundt, men pas på du ikke ruller bollen i stykker. Fyldet skal blive inde i bollen.
- Pensl dine boller med mælk.
- Bag dine boller ved 190 grader i ca. 20 minutter. Det kan være en god idé at have et lille fad med vand inde i ovnen, det kan hjælpe dine boller med ikke at sprække, så fyldet ryger ud.
- Lad dine boller køle af på en rist og nyd dem som snack eller i madpakken
Hvis du er i humør til det indiske, bør du prøve min dahl! den er sund, let at lave og smager hamrende godt!
2 thoughts on “Frokost boller – Indisk inspirerede boller med fyld af dahl og kikærter.”