Silkebløde flødekarameller med et strejf af flagesalt! De smelter i munden og smager fantastisk af flødekaramel. Og så gør flagesalten altså at de smager lige lidt ekstra godt.
Flødekarameller hører julen til
Jeg tænker ikke jeg er den eneste der forbinder flødekarameller med jul. For mig er det i hvertfald noget der hører julen til. Jeg koger altid en stor omgang flødekarameller op til jul. Tager altid en portion med på arbejde og en portion med hjem til min lilleøster, og de plejer at være et kæmpe hit. De smager virkelig bare godt. Og jeg tænker de fleste godt kender den helt igennem fantastiske smag af flødekarameller.
Det er lidt besværligt at skulle pakke dem ind. Jeg fik 176 karameller ud af den her portion jeg lavede. Og selvom at jeg ‘kom til’ at spise en del af dem inden de nåede at pakke ind, så tager det stadig tid at pakke så mange karameller ind. Men fat jer med tålmodighed. De er det hele værd.
En flødekaramel kan have mange konsistenser, og det hele handler om hvor meget du koger dem. Det hele starter ved omkring 120 grader, hvor de vil være meget, meget bløde. Men allerede ved 130 grader vil de være meget hårde.
Mine er kogt til omkring de 125 grader. De er bløde og nemme at tygge, men de har lige en lille smule chewiness. Dog er de stadig meget bløde og de vil nærmest smelte på tungen. Og det er lige som jeg kan lide dem. Er du fan af at de er mere hårde skal du koge dem længere. Vil du derimod have dem blødere, skal du koge dem mindre. Hvis du ikke lige ved hvad din foretrukne “flødekaramelskonsistens” den er, så følg min vejledning og kog den op til 125 grader. De er virkelig gode.
Flødekarameller med flagesalt
Ingredienser
- 300 g Smør
- 600 g Sukker
- 5 dl Fløde
- 230 g glukosesirup
- Flagesalt eller havsalt
Sådan gør du
- Hæld smør, sukker, fløde og glukosesirup i en gryde og kog det op.
- Lad massen koge til det når ca. 125 grader. Det tager typisk mellem 35 og 45 minutter.
- Put bagepapir i et fad eller en bradepande og hæld karamelmassen heri. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer. Det kan sagtens stå natten over.
- Skær dine karameller ud i mundrette bidder. Mit fad var 32x22 cm og jeg skar dem ud i 2x2 cm karameller. Det gav 176 flødekarmeller.
Elsker du også karamel? Så prøv mine snickersbidder med karamel og peanutbutter topping.
Du kan også prøve mine havregryn cookies med hvid chokolade og hasselnødder.
2 thoughts on “Flødekarameller med flagesalt – bløde karameller med et strejf af salt”