Bløde, lækre fladbrød med et hav af muligheder. De er lette at lave, og er så utrolig lækre til al slags mad. Om det er en gryderet, falafler eller som tilbehør til en lækker indisk curry. Det har mange muligheder. Et er sikkert. De er lynhurtige at lave og så smager de fantastisk.
Fladbrød med mange muligheder
Jeg laver ofte fladbrød. Det er en hurtigt måde af få noget hjemmelavet brød til aftensmaden. Om det er en lækker omgang dahl, eller blot en anden form for linsegryde. Eller måske en god sammenkogt ret med masser af krydderier.
Måske er det lækre hjemmelavede falafler og en god omgang tabuleh. Eller måske har du lavet en lækker omgang chicken masala eller korma, der lige mangler lidt brød til.
Fladbrød har mange muligheder, og så tager det ikke lang tid at lave.
Den her opskrift er på 10 fladbrød. De har cirka størrelse som en normal stor pande. Men du kan lave dem i lige den størrelse du har lyst til. Skal du bruge dem mindre, laver du dem bare mindre.
Opskriften er også ret lige til. To dele mel og en del vand og så lidt salt. Så lige meget hvor mange fladbrød du skal bruge, er opskriften ret lige til.
Når du laver dine fladbrød, skal de tilberedes på en varm pande. det giver de karakteristiske mørke pletter. Men det vigtige er faktisk at når du har bagt dem på panden skal de ligges under en tallerken eller ind i et viskestykke. På den måde færdigtilbereder den varme de selv frigiver, efter at have været på panden. Det gør dem også bløde og lækre. For det skal de være. Bløde og lækre. Ikke sprøde og hårde. Så har de fået for lang tid på panden.
Du kan sagtens lave de her fladbrød i forvejen. De skal bare kommes i en lufttæt pose så de ikke tørre ud. Når du så skal bruge dem, får de lige lidt varme i 10 sekunder. Så bliver de hurtigt bløde igen.
Fladbrød - Opskrift på Lækre og bløde fladbrød
Ingredienser
- 4 dl Hvedemel
- 2 dl Vand
- ½ tsk Salt
- 1 tsk Bagepulver
Sådan gør du
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt vand og ælt det sammen i et par minutter. Hvis dejen er meget klistret, så tilsæt lidt mere mel.
- Dæk skålen til med lidt film og lad den hvile i ca. 30 minutter.
- Når din dej har hvilet, varmer du en pande op. Den skal være varm!
- Del din dej i 10 lige store stykker og rul hver klump ud. Brug masser af mel på bordet, da det gør det lettere at rulle den ud. De skal være rullet ret tyndt ud.
- Prøv at banke det meste mel af dine fladbrød inden du putter dem på panden.
- Tilbered dine fladbrød på panden i 20-30 sekunder. Dejen vil begynde at boble op. Vend dit fladbrød og tilbered det yderligere 15-20 sekunder.
- Fjern brødet fra varmen og sørg for at det er tildækket. Enten med et viskestykke eller en tallerken. Det gør at brødet bliver blød og lækkert.
Noter
Mangler du en ret at bruge fladbrød til? Så prøv min opskrift på vegetarisk gryderet med bønner og svampe.
Alternativt kan du også lave en omgang varm og krydret indisk dahl. Du finder opskriften lige her!
2 thoughts on “Fladbrød – Opskrift på lækre og bløde fladbrød”