Muhammara – Opskrift på den mellemøstlige peberfrugt dip

Muhammara – Opskrift på den mellemøstlige peberfrugt dip

Muhammara – En helt igennem fantastisk mellemøstlig dip, der bare smager skønt. Det er sommer med sommer på og selvfølgelig masser af grillet peberfrugter, valnødder og krydderier.

Muhammara – minder lidt om romesco

Om det er Ajvar i balkan, romesco i spanien eller Muhammara i mellemøsten, så er en ting sikkert. Grillet peberfrugt smager fantastisk!

Fælles for dem alle er nemlig en base på grillede røde peberfrugter.

Romesco er kendt af de fleste. Muligvis fordi Thomas Castberg fra masterchef altid laver romesco sauce til alle retter i tv. Jeg tror i hvertfald han fan.

Den opmærksomme madnørd har nok også lagt mærke til, hvordan muhammara langsomt sniger sig ind i madbilledet. Og heldigvis for det.

Det.. smager… fantastisk! Så fantastisk at en af gangene jeg lavede det, endte jeg nærmeste med kun at spise fladbrød dyppet i muhammara.

Du skal selvfølgelig kunne lide grillet peberfrugt. Hvis du ikke kan det, så giver det ikke meget mening. Men hvis du ligesom mig elsker smagen. Så er det her dit nye sommertilbehør.

Det passer nemlig helt perfekt til sommerrettene. og især grillretterne. Om det så er majskolberne eller grillspydende, hvadenten det er med grøntsager eller kød, kommer ud på ét.

Men hvis jeg skal anbefale én ting der i særdeleshed er lækkert, så er det i en omgang hjemmelavede fladbrød. (Klik lige her, hvis du vil have en god opskrift på dem!). Masser af grillede grøntsager som squash og aubergine. Måske en smule hummus og så måske en smule dressing på toppen.

Så behøver du faktisk ikke mere. Og det bedste er at det er helt og aldeles vegetarisk. Men med så meget smæk på smagen at du kun mangler kød, hvis du absolut ønsker det.

Muhammara laves som sagt med grillede peberfrugter. Det blendes sammen med ristede valnødder, lidt krydderier og selvfølgelig hvidløg.

Det giver en intens og cremet dip, som du kan bruge til det meste.

Prøv det næste gang du griller. Medmindre du laver skumfiduser over flammerne, så passer muhammara til det meste.

Muhammara - mellemøstlig peberfrugtdip med smæk på smagen

En utrolig lækker dip med smæk på smagen - Fyldt med krydderier, grillet peberfrugt og valnødder
Ret Aftensmad, Snack, Tilbehør
Køkken mellemøsten
Keyword dip, Snack, tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 1 Portion

Ingredienser

 • 2 stk peberfrugter
 • 1 skive Daggammelt brød
 • 1 fed hvidløg
 • lidt Chili
 • 1/2 dl valnødder
 • 1/2 tsk spidskommen
 • 1 spsk Granatæble sirup Kan erstattes med lidt normal sirup.
 • Olivenolie
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Lad din ovn varme op til 250 grader varmluft. Skyld peberfrugter og smør dem ind i en smule olie. Put dem på et stykke bagepapir i ovnen. Brank dine peberfrugter i ovnen, vend dem et par gange undervejs.
 • Når de er sorte i skrællen, tages de ud og ligges i en skål med lidt en tallerken eller lidt husholdningsfilm over.
 • Efter lidt tid, kan du pille skræl og kerne fra.
 • Blend kødet fra peberfrugterne med de resterende ingredienser indtil det har den ønskede konsistens. Nogen kan godt lide den grov, andre mere fin i konsistensen. Det er op til dig.
 • Smag din muhammara til med krydderier, sirup og olivenolie. Der skal være smæk på smagen, men smagen af de grillede peberfrugter skal være tydeligst

Related Posts

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]

Gamja Bokkeum – Kartofler glaseret i soya, sesam og sukker.

Gamja Bokkeum – Kartofler glaseret i soya, sesam og sukker.

Små kartofler stegt sprøde på den ene side side og tilberedt i en blanding af soya, chili, hvidløg, sesam og sukker. Gamja bokkeum tager kun 20 minutters tid at lave og så smager de absolut fantastisk. Denne her lille koreanske ret kan laves som en […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *