Bløde lækre chili cheese boller fyldt med cremet ost, sprødstegt bacon og syltede chili. Det genkendelige fyld fra chili cheese tops og lidt ekstra bacon, men bagt som en snurrer.
Der blev efterspurgt flere frokostretter på Trollemad.dk, og de her er helt perfekte. Chili cheese snurrer kan spises som snacks eller komme med i madpakken. De er smagfulde og blandingen af syltet chili, bacon og lagret cheddar giver en felt fantastisk smag! Det største problem med dem, er at lade være med at spise mere end en!
Chili cheese snurrer med bacon!
Vi kender alle chili cheese tops, især dem fra Mcdonalds. Den syndige fornøjelse der (ihvertfald af mig) oftest bliver indtaget på vej hjem fra byen, når klokken er alt for mange og man er så dygtig til at gå lige. De smager jo godt. Beklager, men det synes jeg virkelig! De er også gode hjemmelavet! Men må da indrømme at det oftest er noget jeg køber.
Ja okay, lad os lige snakke om elefanten i rummet. Det er ikke de pæneste snurrer i universet. Men det var lidt ligegyldigt, når de smager så godt som det gør. Det vigtige ved disse er at osten forbliver lækker og ikke gratineret over det hele. Så når du river din snurrer fra hinanden er den lækker, fugtig og en smule klistret inden i. Og det er de her. De er bløde og svampede inden i og sprøde og bagte uden på. Så du får både det gratinerede ost og det klistrede smeltede ost.
Det er vigtigt at bruge syltede chili til denne opskrift! Du finder min opskrift på syltede chili lige her. Når du har med fed ost og bacon at gøre, kan det hele godt blive meget fedt! Det er derfor at syltede chili er så ideelt. Syren fra syltelagen er med til at bryde den den fede smag, og få disse snurrer til at smage helt fantastisk!
Chili Cheese Snurrer med bacon
Ingredienser
Dejen
- 25 g Gær
- 200 g Smør
- 4 dl Mælk
- 1 tsk Salt
- 1 tsk sukker
- 700 g Hvedemel
Fyld
- 300 g Bacon Gerne de hele stykker, du selv kan skære ud
- 300 g Cheddar Find en med smag, gerne en lagret cheddar.
- 1 stk Mozzarella Tror det er omkring 125g i sådan en kugle.
- 80 g Syltet chili Klik på linket oppe i teksten for at få en opskrift
Sådan gør du
Dejen
- Smelt smøret ved lav varme. Bland det med mælken.
- Opløs gæren i mælke/smør blandingen
- Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
- Tilsæt melen lidt ad gangen og ælt dejen indtil glutenstrukturen er optimal. Det sker efter 7-10 minutter på en røremaskine. Du skal kunne strække dejen ud, uden at den falder fra hinanden.
- Lad dejen hvile tildækket i minimum 1 time.
Fyldet
- Skær din bacon i små stykker. De skal være ret fint skåret, da de skal fungere godt sammen med det andet fyld.
- Steg din bacon sprød og lad det køle lidt af.
- Riv din cheddar og mozzarella og bland det sammen med din afkølede bacon. Jeg bruger også baconfedtet, da det giver fantastisk smag. Det kan du lade være med, men det smager virkelig lækkert.
- Hak din syltede chili fint og bland det ind i din oste/bacon masse. Hvis du har syltelage tilbage, så tilsæt gerne en teske af det også. Det giver en fantastisk smag!
Flettefoldeteknikken
- Rul din dej ud i en rektangel. Den må ikke være så tynd at du ikke kan håndtere dejen uden at den går i stykker.
- Fordel forsigtigt fyldet ud på dejen. Og nu kommer det svære!
- Fold dejen ind over sig selv på midten på den lange side. Altså du "klapper" den sammen.
- Skær dejen ud i strimler. ca. 2-3 cm i bredte.
- Tag forsigtigt en strimmel og snur den rundt så det ligner en form for spiral.
- Tag fat i den ene ende med din pege- og tommelfinger og fold strimlen rundt om dine to fingre. Put den anden ende ned i midten. Det vil danne en flot snurrer (hvis du altså forstod denne vejledning. Hvis ikke, vil jeg anbefale at google snurrerteknikken, da det godt lige kan kræve lidt for at forstå det.).
- En del af fyldet kan ryge ud når du folder dine chili cheese snurrer. Men det går nok når du har foldet dine snurrer, kan du bare putte fyldet ned i de sprækker der er. Ellers put det på toppen, det giver bare en gratineret top.
- Lad dine snurrer hæve i 30 minutter. Tænd din ovn på 190 grader imens.
- Pensl dine snurrer med pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. De skal være gyldne og gratinerede på toppen!
Er du også vild med hjemmebag? Så prøv mine indisk inspirerede frokostboller med dahl og kikærter!
2 thoughts on “Chili cheese snurrer – Fantastiske snurrer med ost, syltet chili og bacon”