Vegetarisk cremet tikka masala med kikærter, krydderier og masser af smag. Den smager henrivende og er helt uden kød. Spis den når det er koldt… Eller når det er varmt. Den smager godt alligevel. Nyd den gerne med nogle hjemmelavede parathas – opskriften på dem finder du her!
Vegetarisk tikka masala – en fantastisk vegetarisk curry
Først skal vi måske lige slå fast at begrebet curry ikke rigtigt er indisk, men mere en britisk betegnelse for de smagfulde retter vi alle elsker. Men for god ordens skyld, vil jeg alligevel referere til dem som currys, da de fleste, så er med på, hvad der er tale om.
Den her tikka masala er lavet med kikærter. Typisk er den vidst lavet med kylling, men du kan også få den med oksekød og lam. Men med mange andre opskrifter, er det i virkeligheden saucen der gør udslaget i smagen og ikke hvilket kød du bruger.
Og det gælder også i det her tilfælde. Den er nemlig proppet med så meget smag, at valget af protein faktisk ikke gør den store forskel. Og når man som mig, elsker kikærter virkelig meget, er det et oplagt valg at skifte kyllingen ud med kikærter. Og det smager absolut henrivende.
Hemmeligheden er krydderierne, og dem er der masser af. Ikke mindst garam masala – det helt igennem essentielle blandingskrydderi. Det er en krydderiblanding jeg altid har i mit køkkenskab. Du kan købe det i mange grønthandlere, men hvis du ikke har sådan en i nærheden, er flere af de større supermarkeder begyndt at have det. Det koster godt nok kassen, men det er det.
Den her opskrift er næsten vegansk. Men også kun næsten – Til slut i processen vender jeg nemlig en smule creme fraiche i retten. Det giver en henrivende cremethed, der matcher kokosmælken i retten og giver det et lille syrligt pift. Du kan selvfølgelig undvære creme fraiche, hvis du ønsker en hel vegansk tikka masala, men det giver virkelig lige det sidste pift.
Jeg serverede min chickpea tikka masala med ris og masser af parathas – et lækkert fladbrød der minder meget om butterdej.
Vegetarisk tikka masala
Ingredienser
- 1 dl Mandler
- 4 fed Hvidløg
- 20 g Ingefær ca. 4 cm
- 2 stk Chili
- 4 små Løg
- 2 tsk Garam Masala
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Gurkemeje
- 1 tsk Korianderfrø
- 2 spsk Tomatpuré
- 1 ds Kokosmælk
- 2 ds kikærter Det svarer til ca. 500 g kogte kikærter
- 5 spsk Creme Fraiche Kan udelades, hvis du ønsker en vegansk tikka masala
- 3 spsk Soya
- Olie Til stegning
Sådan gør du
- I en minihakker putter du mandler, hvidløg, chili og ingefær og hakker det til en grov pasta.
- Snit løgene i skiver og steg dem på panden i lidt olie ved lav varme, så de klarer.
- Når de er bløde tilsætter du din pasta fra første instruks. Der skal muligvis tilsættes en god portion olie, så din pande ikke steger tør, og tingende derved brænder på. Steg i 5 minutters tid
- Tilsæt dine krydderier til panden og lad det stege i 1-2 minutter. Husk at nyde duften der spreder sig i hele køkkenet. Put din tomatpuré i og lad det stege yderliger 1-2 minutter.
- tilsæt kikærter, soya og kokosmælk og lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Hvis panden koger tør, tilsæt da lidt vand. Men ikke for meget. Saucen skal være cremet og lækker. Ikke tynd og flydende.
- Tag panden af varmen og rør din creme fraiche ud i saucen. Server din vegetariske tikka masala med ris og gerne parathas eller naanbrød.
Glem ikke at lave disse lækre parathas til din vegetariske tikka masala! Du finder opskriften lige her!
Du kan også lave min indisk inspirerede vegetariske korma! Den er virkelig også lækker
Hvornår skal soyaen i? 😃