Lækker cremet og enormt smagfuld peanut sauce. Denne sauce er perfekt som tilbehør til blandt andet grøntsager eller satay kylling. Som sauce i friske forårsruller eller bare som smagsgiver i asiatisk inspireret wokretter. Den er enormt let at lave, og tager ingen tid.
Kunsten at lave en hjemmelavet peanutbutter
Det er let at lave sine egen peanutbutter. Altså helt ekstremt let. Du skal bruge to ting. Peanuts og en form for blender eller minihakker. Og så skal du bare blende dine peanuts i 5-10 minutter. Bum. Mere skal der ikke til. Så slipper du også for at betale en mindre formue for peanutbutter. Det er virkelig en win/win situation.
Peanut indeholder en ret stor mængde olie. Peanutolie. Det gør de fleste nødder og peanuts er ingenundtagelse. Når du blender dine peanuts, får friktionen fra bladet, olien til at frigive sig selv og derved opnår du den cremede konsistens vi alle elsker fra peanutbutter. Helt uden at skulle tilsætte nogen anden form for ingrediens.
Det er simpelthen så smart! Og helt igenne fantastisk videnskab!
Jeg køber oftest de billige poser peanuts. 250g for 7-10 kroner. Og for den mængde får du 2 dl peanutbutter. Hjemmelavet, god og du ved hvad der er i! Prøv det. Det er virkelig nemt!
Peanut sauce til alle formål!
Jeg elsker virkelig peanut sauce. Den er stærkt inspireret af den asiatiske “satay kylling” der oftest har en peanutbutter sauce som denne som tilbehør. Der var en gang, hvor jeg troede at det var “satay kylling” jeg virkelig bare elskede, men det gik op for mig at det var saucen. Den er nok på min top 3 over yndlingsdip. Skræl et par gulerødder og tag lidt af din peanut sauce og du har en eftermiddagssnack langt ud over det sædvanlige. Hvis du ikke gider spise gulerødder kan du selvfølgelig vælge noget andet. Det er helt op til fantasien, men mit foretrukne valg er gulerødder.
Du kan også bruge denne sauce som smagsgiver i en wokret. hvis du har grillet grøntsager, måske med lidt nudler eller ris. Smid en klat peanutputter sauce i og du vil løfte retten endnu højere.
Peanut sauce
Ingredienser
Hjemmelavet Peanutbutter
- 250 g Peanuts
Peanutbuttersauce
- 2 fed Hvidløg
- 1 stor spsk Ingefær
- 2 Spsk Soya
- 1 tsk sambal oelek
- 1 spsk Brun Farin
- 2 dl Peanutbutter
- 1 tsk sesamolie
- 3 tsk Limesaft
Sådan gør du
Peanutbutter
- Hvis du har peanutbutter i forvejen, eller ikke gider give dig i kast med nedenstående, springer du blot det næste punkt over og går direkte til peanut saucen.
- Hæld peanuts i en blender eller minihakker og kør den på fuld hammer i 5-10 minutter. Når din peanutbutter har den ønskede cremede konsistens er den færdig.
Peanut sauce
- Put hvidløg, ingefær, soya og sambal oelek i en blender eller foodprocesser. Kør den på højeste hastighed i 10-20 sekunder, til ingefær og hvidløg er hakket fint.
- TIlsæt de resterende ingredienser og kør din peanut sauce til den er glat og har en cremet, men let flydende konsistens.
- Smag din sauce til med soya, limesaft, sambal oelek og brun farin indtil den har den ønskede smag.
- Spis den som dip til grøntsager, kylling eller hvad end du nu lyster.
Noter
Er du også glad for det asiatiske køkken? så prøv denne asiatisk inspirerede kål med oksekød!
Er du mere til det friske køkken, hvor denne peanut sauce ville passe perfekt? Så prøv disse vietnamesiske forårsruller.