Pasta al tonno – Pasta med tun. Eller mere specifikt, Hjemmelavet pasta fettuccine vendt i en let tomatsauce med masser af basilikum og ikke mindst tun. Det er en af de hurtige. Hvis du altså ikke regner pastaen med. Det er også en af de lækre, og der er fuld smæk på de italienske smage.
Pasta al tonno – Tun, tomat og masser af velsmag
Jeg er faktisk ikke den store fiskespiser. Hvilket også er tydeligt på bloggen, da der faktisk er lige præcis 0 opskrifter på fisk. Det er faktisk lidt pinligt at indrømme, men det er bare ikke det jeg gør mig mest i. Jeg kan godt lide noget fisk. Og jeg elsker også en gang i mellem at lave det. Men det er bare ikke der jeg ligger mine kreative kræfter. Medmindre der selvfølgelig er pasta involveret (eller panering, er det paneret og dybstegt, så spiser jeg det også med glæde).
Jeg synes virkelig den her ret den viser, noget af det jeg bedst kan lide ved det italienske køkken. Simple… Gode… Råvarer!
Der er ikke meget i den her ret. Til gengæld smager de ting bare helt eminent. Du kan smage tunen, de solmodne tomater og ikke mindst basilikum. Og så selvfølgelig et snert af hvidløg. Det er ikke kompliceret. Det er ikke tidkrævende. Det er bare godt.
Den her ret smager ret godt med frisk pasta. Jeg brugte som sagt frisk fettuccine. Det er en nem pasta at lave. Især på maskine. Du kan også købe frisk fettuccine i alle supermarkeder. Så det er let, tilgængeligt og overskueligt.
Du kan selvfølgelig lave andre pastatyper. Har også spist den med andre typer frisk pasta. Men fettuccine er nok mit førstevalg.
Hvis du ikke lige er i humør til at lave din egen pasta, så køb den. Hellere det, end at du ikke laver retten. For den smager virkelig godt. Og så passer den perfekt til de her varme dage. Nyd den gerne med et glas koldt hvidvin. Det er nemlig også lækkert.
Pasta al tonno - Opskrift på nem og let pastaret med
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- Olie Til stegning
- 2 ds Flåede tomater Af god kvalitet
- 10-12 stk Basilikumblade
- Knivspids chili
- Salt og peber
- 2 ds Tun
- 500 g frisk pasta
Sådan gør du
- Varm olien op på en pande. Tilsæt hele hvidløg med skal og steg dem indtil de er gyldne.
- Hæld flået tomat op i en skål og knus dem med hænderne. Det gør ikke noget der er store stykker tomat. Hæld tomaterne på panden.
- Tilsæt basilikum. De behøver ikke andet end at være revet et par gange over.
- Lad det simre svagt under låg i 10-15 minutter. Imens får du vandet til at koge.
- Kog din pasta.
- Tilsæt pastaen til saucen. Spæd til med lidt pastavand.
- Sørg for din sauce er lækker og hænger ved pastaen.
- Fisk forsigtig din tun op af dåsen og bræk det i mindre stykker. Vend det derefter forsigtigt i pastaen. Der skal helst være stykker af tun i saucen, da det giver en bedre konsistens.
- Server din pasta tonno, gerne drysset med lidt friskt basilikum
Mangler du en anden lækker pastaret, så prøv den her med Hjemmelavet pasta farfalle i en yderst cremet sauce med masser af svampe.