Lække og let vegetarisk pastaret med grillede tomater og kikærter. En af de retter der er hurtigt lavet, men lækker at spise. Et must, hvis du ønsker at spise varieret og mere vegetarisk!
En skøn vegetarisk pastaret!
Jeg ELSKER kikærter. Det har jeg ikke altid gjort, men for nogle år siden , forsøgte jeg mig mig at finde ud hvordan den lille nød virkede. Jeg tror at for dårlig hummus lå til grunde for afskyen til den lille runde satan. Men nu elsker jeg altså kikærter. Det er min go-to, hver gang jeg har lyst til vegetarmad, men ikke orker det vilde eksperimentering. Den kan nærmest alt. Og den kan i hvertfald også passe til tomat. De er et fantastisk match. Den søde, men også syrlige umami tomat og den lille faste nød, passer absolut fantastisk sammen. Og vigtigst af alt, kan den skabe en vidunderlig vegetarisk pastaret som den du får her!
Den her ret kom lidt til mig ud af det blå, men det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den. Du skal faktisk ikke knokle vildt længe med den her opskrift. Blot lidt ovntid og lidt stegetid og så er den færdig. og så er den vildt billig. En dåse kikærter, nogle tomater, lidt pasta og et par fed hvidløg. Simpelt, billigt, nemt og en pisse hamrende lækker vegetarisk pastaret.
vegetarisk pastaret med grillede tomater og kikærter
Ingredienser
- 15-20 stk cherrytomater
- 250 gram frisk Fettuccine
- 1 ds. kikærter
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk god olivenolie
- salt
- peber
- timian
- basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Tomater og kikærter lægges i et fad med lidt olie, salt og peber. De bages derefter ca. 20 min i ovnen. Tomaterne må gerne blive en smule sorte. Det giver en godt dybde i retten. Kikærterne kikærterne bliver blot sprøde.
- Kog Fettucinien til den er al dente. Er pastaen købt tager det typisk et sted mellem 3-4 minutter, er den hjemmelavet, skal den have lidt kortere tid. 1-2 minutte. GEM VANDET! det er meget vigtigt. Det skal bruges til den lækre, cremede sauce.
- Varm panden op ved middel varme og kom olien på.
- Hæld det finthakkede hvidløg på og lad det langsomt stege. Det er vigtigt det ikke får for meget varme, så vil hvidløget branke og det hele vil blive meget bittert.
- Tomaterne og kikærterne hældes på panden sammen med den kogte pasta og krydderurterne. Lad det stege i 1 minuts tid, i mens du vender ingredienserne sammmen.
- Tilføj pastavandet en smule ad gangen. stivelsen i vandet (fra pastaen) vil blande sig med olien, og give en kraftig god sauce, der hænger fast på pastaen.
- Når du synes din sauce er tilpas (hverken helt fordampet, eller for tynd) tages panden af varmen. Serveres eventuelt med parmesanost.
Hvis du også elsker kikærter så bør du overveje min vegetariske korma med kikærter og broccoli. Den er ret vidunderlig!
Hvis du mere er i humør til hummus, kan du med fordel tjekke min opskrift på sprøde kyllingelår med couscous og hummus her!
Ingredienserne
Man kan vælge selv at udbløde og koge kikærterne. Det er trods alt billigst og sundest, da du selv ved hvordan kikærten er blevet behandlet. Men det er også helt okay at købe dem på dåse. Jeg købte mine i Lidl. Der kostede en dåse kikærter 5,95,-. Ellers ligger prisen normalt på omkring kr. 10-14,-, afhængig af mærke og butik.
Jeg laver oftest min egen pasta, men jeg har en pastamaskine og synes også det er lækkert at lave tingene selv. Det er faktisk ret let at lave sin egen pasta, men det kræver at du sætter dig ind i det, og ikke mindst tør springe ud i det. Hvis du ikke gider lave din egen pasta (hvilket jeg faktisk ikke gjorde, da jeg lavede den her opskrift), så kan man købe frisk pasta i alskens afskygninger. Jeg vil anbefale frisk pasta til den her opskrift. Det giver et lettere måltid, hvilket passer godt til rettens andre smage. Typisk koster en pakke pasta 10 kroner for den billige “discount”-udgave, og 14-16 kroner for de mere kendte mærker.
2 thoughts on “Vegetarisk pastaret med grillede tomater og kikærter”