Frisk pasta med en lækker cremet sauce på svampe, hvidvin, parmesanost og fløde. Dertil toppet med ristede sprøde pinjekerner. Pasta med svampe er fantastisk og denne ret er ingen undtagelse!
Svampe og pasta – et fantastisk match
Jeg kunne nok spise svampe hver eneste dag. Det er bare en vidunderlig spise. og så passer det perfekt i vegetarretter. Det er nok fordi de indeholder så meget umami som de gør. Men hvorom alting er, er det vidunderligt. Jeg har tilføjet lidt ristede pinjekerner, fordi… Ja de smager vidunderligt. og så passer de også perfekt sammen med svampene og fløden.
Det gode ved denne ret er at den også er relativ let og hurtig at lave. Du skal egentligt bare snitte grøntsagerne, stege dem af, tilsætte væsken og lade det koge lidt ind. Det kan man sagtens lave efter en lang arbejdsdag eller mens der laves madpakker.
Desuden er denne ret en rigtig hyggeret. Det er sådan en ret der gør sig bedst under et tæppe, eller mens man ser en god film i fjernsynet. Bevares, jeg synes da bestemt man skal huske at spise sammen, sidde ved spisebordet og snakke sammen. Men nogen gange, bare sådan en gang i mellem, så er er det altså bedst at krybe sig sammen i sofaen og spise din aftensmad. Og sådan en ret er dette. Så husk at nyde den. Den smager vidunderligt.
Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner
Ingredienser
- 3 fed Hvidløg
- 500 gr Svampe Champignon eller porto bello er godt
- 1 stort Løg
- 1,5 dl Hvidvin
- 2,5 dl Fløde
- 3 dl Fond Jeg bruger typisk grøntsagsfond for at holde retten vegetarisk. Men en god kyllingefond kan også bruges
- 500 g Frisk pasta Tørret kan gå an, men det er mere lækkert med en frisk pasta.
- 1 dl Parmasan
- Ristede Pinjekerner Det skal blot bruges som topping, så mængden er hvad du finder passende.
- Rosmarin
- Timian
- Salt og Peber
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Snit svampe i skiver. Fintsnit løg og hvidløg
- Steg svampene af ved høj varme, så de taber væden og bliver brunet godt af. Det er her du skaber rettens dybde. Skru ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg. steg ved middelhøj varme, til løgene er blevet bleget af.
- Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fra vinen fordampe. Tilsæt dernæst fløde og fond, rosmarin og timian.
- lad retten simre i 10-15 minutters tid. Eller indtil fløden og fonden er kogt ind til en fast sauce.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hvis du bruger frisk pasta kan du godt vente med at smide det i til lige inden din sauce er klar. Hvis du bruger tørret pasta, bør du time det så det er færdigt ca. samtidig.
- Tag svampesaucen af panden og tilsæt parmasanosten. Smag til med salt og peber. Dernæst vendes pastaen i svampesaucen.
- Anret retten i skåle eller tallerkner og pynt med ristede pinjekerner og eventuelt lidt mere parmasan. Velbekomme 🙂
Fantastiske pastaretter
Er du ligeså vild med pasta som jeg er? Så tjek de her opskrifter pasta jeg allerede har på bloggen. Hvad med en lækker omgang Spaghetti med kikærter og grillet tomat? eller måske en omgang pasta med kål, svampe og tranebær? Eller måske denne pastaret inspireret af franske ærter med tomat og fløde?
Måske er du mere i humør til noget mere klassisk? En dejlig omgang Carbonara slår aldrig fejl!
Hvis du ligesom mig prøver at skære ned på dit kødforbrug, så er denne pasta med linse bolognese helt fantastisk! den er dyb i smagen og mætter for alle pengene. Det er en af de der “jeg savner faktisk ikke kød” opskrifter.
3 thoughts on “Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner”