Pasta med kødboller – Opskrift på Lady og Vagabondens yndlingsret

Pasta med kødboller – Opskrift på Lady og Vagabondens yndlingsret

Fantastiske smagfulde kødboller i en rustik tomatsauce og frisk pasta fettuccine. Pasta med kødboller er  den klassiske ret, vi alle kender fra Lady og Vagabonden! Retten der får alle til at stikke snuden ned i sin mad og give den sidste kødbolle til den man elsker.

Pasta med kødboller – En ret under evig udvikling

Jeg elsker denne ret. Det er en af de retter jeg har udviklet på gennem mange år, for at finde frem til en opskrift jeg var tilfreds med. Kommet med små justeringer hist og her. Jeg tror endelig jeg er kommet frem til en udgave jeg er tilfreds med. Altså den smager hamrende godt. Men jeg tænker måske alligevel, det er en ret jeg vil lege med fremover. Det kan jo være den bliver bedre.

Kødbollerne er spækket med smag og ikke mindst hakket bacon, der gør kødbollerne saftige og tilføjer meget nødvendig fedt til opskriften. Der er persille for at give den smag og ikke mindst en god portion parmesan, der bare smager er absolut skønt!

Typisk ville man nok spise spaghetti til denne opskrift, men jeg foretrækker altså fettuccine. Frisk fettuccine. Det giver bare retten et mere frisk touch. Derfor er der heller ikke tomatpure i tomatsaucen, da det også vil forhindre at saucen bliver tung og bombastisk. Hvilket i denne ret er skønt!

Saucen er baseret på en sofrito. Den klassiske “base” i det italienske køkken, der består af gulerod, løg og blegselleri.

Man skal huske at stege en sofrito godt af. Længere end man tror. Jeg har efterhånden lavet den en hel del gange og den får typisk omkring 30 minutter, for den bare står og steger. Det karamelliserer grøntsagerne og skaber en dybde og en umami i retten, der er et absolut must, når du skal lave en god tomatsauce. Du kan jo sammenligne det med smagen af en stegt bøf og en kogt bøf. Det gælder også for grøntsager!

Din pasta med kødboller vil blive et sikkert hit! Det er både comfortfood og scoremad. Det er fantastisk og samtidig simpelt. Men her har du opskriften!

Pasta med kødboller

Skøn klassiker i form af pasta med kødboller! Smagfulde kødboller i en skøn tomatsauce, serveret med frisk fettuccine og masser af parmesanost!
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Comfortfood, Kødboller, Pasta
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 3 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Frisk Fettuccine

Kødboller

  • 100 g Bacon
  • 1 stk Løg Skåret i mindre stykker
  • 1 fed Hvidløg skåret i mindre stykker
  • ½ bdt Persille
  • 1 stk æg
  • 60 g Revet parmasan
  • 1 tsk salt
  • lidt peber
  • 500 g Hakket oksekød

Tomatsauce

  • 2 store Gulerødder Eller 3 små
  • 2 stilke Blegselleri
  • 1 stort Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl Hvidvin
  • 2 ds Hakkede tomater Vælg nogle af god kvalitet. Det kan så meget betale sig og er alle pengene værd.
  • ½ tsk Rosmarin
  • 1 tsk Timian
  • ½ liter Vand
  • Salt og peber
  • Olivenolie Til at stege i

Sådan gør du

Kødboller

  • Put bacon, Persille, hvidløg, revet parmasan, æg og løg i en minihakker eller foodprocessor. Blitz det et par gange til det får en konsistens som en våd og klistret fars.
  • Rør det hakkede oksekød sammen med ovenstående "klistrede fars" til det får en ensartet konsistens. Stil din fars på køl i minimum en time.
  • Imens kan du lave din tomatsauce

Tomatsauce

  • Skær Gulerod, blegselleri og løg i fine tern. Jo mindre jo bedre. Brug gerne et god rum tid på at skære disse grøntsager ud, da det giver den bedste smag og konsistens til saucen!
  • Steg grøntsagerne i rigeligt olie til de er godt karamelliseret. Afhængig af pande, komfur og mængden af varme, kan det sagtens tage 30-50 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, timian og rosmarin. Lad det stege yderligere 5 minutter. Nyd gerne duften der kommer her. Den er helt vidunderlig!
  • Tilsæt Hvidvin og lad alkoholen fordampe. Det tager et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater og den halve liter vand og lad det simre under låg i minimum 1 time, gerne mere.

Stegning af kødbollerne

  • Form dine kødboller, så de er små og runde. mine var ca. 2 spsk. store.
  • Placer dem på på en bageplage, beklædt med et stykke pagepapir og bag dine kødboller i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Imens koger du pastaen, som anvist på pakken.
  • Når kødbollerne er færdige, vender du dem i tomatsaucen.
  • Tag din færdigkogtepasta og vend den rundt i tomatsaucen, så den fettuccine bliver godt fedtet ind i sauce. Tilføj gerne også en god portion parmesan ost.
  • Server din Pasta med kødboller og lad være med at stikke næsen ned i den. Det gør ondt.

Lækre italiensk pasta med kødboller

Pasta med kødboller i tomatsauce og fettuccine

Hvis du elsker italiensk mad, så er denne linse bolognese et absolut must. Den smerte forfærdeligt godt! Find opskriften her.

Er du mere i humør til Risotto? så Prøv min Svamperisotto eller men Ærterisotto! Det er virkelig gode og en af bloggens topsælgere!


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]



1 thought on “Pasta med kødboller – Opskrift på Lady og Vagabondens yndlingsret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *