Pasta vendt i en cremet hvidløgssauce med masser af hvidløg, et snert at tomatpure, en god portion fløde og rigeligt med friskhakket persille. Den er cremet, den er lækker og den smager særdeles godt. Og så er den hurtig at lave.
Inspirationen bag pasta i cremet sauce med hvidløg, tomat og persille
Hvidløg… Den evige kilde til dårlig ånde, og ikke mindst velsmagende mad. Det er absolut nødvendigt i langt de fleste opskrifter og heldigvis for det. For det bidrager med helt fantastisk smag.
De fleste opskrifter jeg laver – nok de fleste opskrifter nogen laver – har sin sin inspiration i en anden ret. Det behøver ikke nødvendigvis være kopier, men i en eller anden form har de hentet deres inspiration et andet sted fra.
Om det så er en duft, en smag, en tekstur eller blot et udtryk. Det er mere eller mindre sådan kreativitet fungerer.
Det er heller ikke nogen undtagelse med denne her ret. Den er løst inspireret af aglio e olio. En klassisk og ekstremt simpel italiensk klassiker. Den består af spaghetti vendt i en sauce på meget store mængder olivenolie og hvidløg – og så en portion persille og lidt chiliflager. Den er cremet i sig selv og smager helt vidunderligt.
Det her er IKKE aglio e olio. Det her er en anden ret. En fortolket ret.
Det er også med ærefrygt at jeg kaster mig ud i denne form for eksperimenter. Men det synes jeg nu er godt nogen gange. Og resultatet er jeg også ret tilfreds med. For nogen gange har man bare lyst til fløde og tomat.
Resultatet blev en pastaret, der både havde elementer af de tydelige toner af hvidløg, men med den dybe umami fra tomat puréen. Den har fedme og cremethed på grund af fløden og så får den en friskhed fra persillen.
Husk kreativiteten
Du kan vælge at følge min opskrift. Men du kan også vælge at prøve at eksperimentere en smule selv. Måske vil du have mere hvidløg? Måske synes du fløden er i overkanten eller også tænker du på en ingrediens, du selv synes kunne passe helt perfekt ind.
Hvorom alting er synes jeg du bør prøve at lave denne opskrift. Ikke nok er den vegetarisk, så er den også ekstrem hurtig at lave. Det tager faktisk kun den tid det tager at koge noget spaghetti. Saucen er nemlig så hurtig og nem at lave at den er færdig inden din spaghetti. Og så mangler du faktisk bare at blande de to ting sammen. Voila! Mad på 20 minutter.
Pasta med fløde, hvidløg og persille
Ingredienser
- 6 fed Hvidløg
- 3 Spsk Tomatpuré
- 2½ dl Fløde
- 1 Bdt Persille Hakket helt fint
- 1 knsp Tørret chili Afhængig af styrken på chilien
- ½ dl Parmesanost Revet fint
- Olivenolie Til stegning
- 500 g Pasta
Sådan gør du
- Varm en gryde med vand op til din pasta.
- Pil og snit hvidløget i fine strimler.
- I en pande varmer du en pande op på medium varm. Tilsæt olivenolie, så det dækker bunden.
- Put hvidløget på panden og lad det stege ved svag varme indtil, det har en gylden farve. Det tager ca. 5-10 minutter. Det er vigtigt hvidløget ikke brænder på, så hold godt øje.
- Kog dine pastaer efter anvisningen på pakken.
- Tilsæt tomatpuré og lad det stege yderligere et par minutter.
- Hæld fløden ved og lad den simre ind til den er cremet. Er pastaen ikke kogt færdig, så fjern din pande fra varmen, indtil den er.
- Tilsæt pastaen og spæd gerne til med lidt pastavand. Tilsæt persille og parmesan. Rør rundt indtil det er en ensartet og cremet sauce.
- Servert straks. Gerne med lidt ekstra parmesan og lidt ekstra persille på toppen.
Mangler du en anden ret med hvidløg? Så prøv det her lækre hvidløgsbrød!
Er du mere til en pastaret? Så prøv de her hjemmelavede pasta pici i en intens hvidløgsauce