Pasta alla norma – Pasta med stegte auberginer i fyldig tomatsauce, toppet med sprøde brødkrummer, parmesan og friskhakket persille. En vidunderlig vegetarret, med masser af smag.
Jeg er blevet ret stor fan af ristede brødkrummer, som topping på pastaretter. Det kaldes også fattigmands parmesan, og det er fantastisk. Især mine vegetariske pastaretter. Det giver et skønt crunch til retten og samtidig bidrager den skønne smag af ristet brød, til at retten bliver løfter op på et højere niveau.
Pasta alla norma – En skøn pastaret med aubergine!
Der er et eller andet ved aubergine. Det kan bare noget. Når den er rå er den ret bitter, men tilbereder du på den, udvikler den sødme og umami og bliver ekstremt smagfuld. Derudover har den evnen til at suge helt ekstreme mængder fedtstof i sig, der kan hjælpe med at give den nye og lækre smagsindryk. Den kan tilmed bidrage med en god cremethed til dine retter.
I min udgave af pasta alla norma er auberginen stegt hårdt, inden den vendes i tomatsaucen. Det giver en lækker stegeskorpe på auberginen. Jeg har også undladt at lade auberginen koge for længe i tomatsaucen, da den risikere at blive helt opløst og forsvinde i tomatsaucen. Jeg vil gerne have noget tekstur på mine auberginer, så derfor skal den først i til sidst.
Toppingen i denne pasta alla norma, er ret vigtigt. Sammensætningen af de sprøde brødkrummer, den salte og umamifyldte parmesan og den friske persille, gør virkelig noget godt for retten! Det er gods i smagende i denne tomatsauce, så det friske og sprøde element på toppen, gør lige retten en hel del mere lækker!
Pasta alla norma
Ingredienser
- 1 stk Løg
- 1 stk Gulerod
- 1 stilk Bladselleri
- 2 stk Aubergine
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk Oregano Tørret
- 1 tsk Basilikum Tørret
- 1 ds Hakket tomat God kvalitet
- 1 dl Vand
Topping
- 1 bdt Persille Hakket
- Parmesan Fintrevet
- Ristede brødkrummer Se noter
Sådan gør du
- Skær auberginerne i ca. 2 cm skiver på langs.
- Steg dem hårdt på en meget varm pande i lidt olie. De skal have en flot gyldenmørk overflade
- Tag auberginerne af panden og skær dem i strimler på tværs, så de er ca. 2x2 cm. Stil til side til senere brug.
- Snit gulerød, løg og selleri fint og steg det ved middelhøj varme, til det har fået en god karamelliseret overflade og har smidt en del væske.
- Tilsæt hvidløg og steg videre et par minutter.
- Tilsæt tomat, krydderier, tomat og vand.
- Lad det simre ved lav varme i 30-40 minutters tid.
- Tilsæt auberginerne og lad det simre et par minutter.
- Kog Pastaen efter anvisning og bland det sammen med tomatsaucen. Tilsæt lidt af pastavander, så den får en lækker sammenhængene konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Top retten med ristede brødkrummer, friskhakket persille og parmesan.
Noter
Sprødstegte brødkrummer
-
Skær lidt dagsgammelt brød i mindre skiver og put det i en minihakker eller foodprocesser. Hak brødet indtil det er smuldret og i form af krummer.
-
Hæld dine brødkrummer ud på en bageplade med bagepapir. Hæld en smule olivenolie over, samt salt og lidt peber. Vend olien, salten og peberen i brødkrummerne, så det er fordelt, og fordel brødkrummerne ud på bagepladen.
-
Bag dem i ovnen ved 180grader i 10-15 minutter eller til de er sprøde og lækre. Det er lidt vigtigt du har et halvt øje på dem, mens de er i ovnen.
Er du i humør vegetariske pastaretter så bør du prøve min pastaret med karamelliserede løg! Den er hamrende lækker!
Elsker du også svampe? Så prøv min vegetariske pastaret med svampe og ristede pinjekerne! Den er smagfuld og fyldt med fløde!
Elsker du også bolognese? Så prøv min opskrift på vegetarisk linsebolo! Den smager virkelig godt! og du savner slet ikke kødet!
1 thought on “Pasta alla norma – pasta med aubergine i tomatsauce”