Lækker karamelsauce – karamelsauce med masser af smag

Lækker karamelsauce – karamelsauce med masser af smag

Karamel er en finurlig størrelse. Det er egentlig et ord der dækker over en lang række af konsistenser. Fælles er dog at det er sukker der er smeltet. Om du tilsætter fløde, smør, salt eller noget helt fjerde er op til dig selv. Men en ting er sikker. Det smager hamrende godt.

Karamelsauce

Tilb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 200 g Sukker
  • 1 dl Fløde
  • 50 g Smør
  • 1/2 Tsk Flagesalt Kan udelades, hvis du ikke ønsker saltkaramel

Sådan gør du

  • Hæld sukkeret i en emaljeret pande, gerne gerne en med høj kant. Tænd blusset på medium lav temperatur (altså hvis den går op til 9, så 4). Smelt langsomt sukkeret og til alle klumper er væk. Vær opmærksom på varmen, sukkeret kan hurtigt brænde på og så skal du starte forfra.
  • Hæld lidt kogende vand over og lade smelte igen. Det hjælper på klumperne. 
  • Tilsæt fløde og lade det koge ind. Den skal have konsistens som en karamel og den skal 'trække spor' når du kører din ske eller dit piskeris igennem. Husk at den bliver mere fast når den køler af. 
  • Tilsæt smørret og tag af panden. Rør smørret i og lad det køle af.

Related Posts

Brunsvigersnegle

Brunsvigersnegle

Inden vi kommer for godt i gang, vil jeg starte med at rette en undskyld til det ikke mindst det fynske folk, men også hele danmark. Jeg ved godt at det er forkert at pille ved noget SÅ helligt som den lækre og altid fantastiske […]

Gamja Bokkeum – Kartofler glaseret i soya, sesam og sukker.

Gamja Bokkeum – Kartofler glaseret i soya, sesam og sukker.

Små kartofler stegt sprøde på den ene side side og tilberedt i en blanding af soya, chili, hvidløg, sesam og sukker. Gamja bokkeum tager kun 20 minutters tid at lave og så smager de absolut fantastisk. Denne her lille koreanske ret kan laves som en […]2 thoughts on “Lækker karamelsauce – karamelsauce med masser af smag”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *