Karamel er en finurlig størrelse. Det er egentlig et ord der dækker over en lang række af konsistenser. Fælles er dog at det er sukker der er smeltet. Om du tilsætter fløde, smør, salt eller noget helt fjerde er op til dig selv. Men en ting er sikker. Det smager hamrende godt.
Karamelsauce
Ingredienser
- 200 g Sukker
- 1 dl Fløde
- 50 g Smør
- 1/2 Tsk Flagesalt Kan udelades, hvis du ikke ønsker saltkaramel
Sådan gør du
- Hæld sukkeret i en emaljeret pande, gerne gerne en med høj kant. Tænd blusset på medium lav temperatur (altså hvis den går op til 9, så 4). Smelt langsomt sukkeret og til alle klumper er væk. Vær opmærksom på varmen, sukkeret kan hurtigt brænde på og så skal du starte forfra.
- Hæld lidt kogende vand over og lade smelte igen. Det hjælper på klumperne.
- Tilsæt fløde og lade det koge ind. Den skal have konsistens som en karamel og den skal 'trække spor' når du kører din ske eller dit piskeris igennem. Husk at den bliver mere fast når den køler af.
- Tilsæt smørret og tag af panden. Rør smørret i og lad det køle af.
Super opskrift, kan også laves med glukosesirup
Godt du kan lide den. Tak for input! Jeg har ikke prøvet at lave det med glukosesirup, men jeg tænker at det bestemt er godt 🙂
– Mathias