Bøfsandwich – Hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs og hele svineriet

Bøfsandwich – Hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs og hele svineriet

Bøfsandwich! Det brune monster fra helvede – eller måske skulle man sige fra himlen. For lad os lige være ærlig. Det kan godt være det er et voldsomt bæst, men det smager fandme godt. En blød briochebolle fyldt med alt godt fra det brune køkken og selvfølgelig overhældt med en lækker, tyk brun sovs.

Bøfsandwich – en gammel klassiker i nye klæder

Bøfsandwich er ikke ligefrem en ny opfindelse. Nej, den har skam eksisteret i mange år. Det har nok mest været grilbarer og pølsevogne man fandt dem. Det blev nok af de færreste anset som værende nogen større kulinarisk oplevelse.

Men for nogle år siden poppede den op alle vegne, og man kunne nærmest ikke åbne sin instagram uden at der var billeder af store bøfsandwich der var overhældt med masser af brun sovs. Og gudskelov for det!

Nu om dage er der endda en årlig kåring af landets bedste bøfssandwich.

Bøfsandwichen har i den grad fået sin renæssance – og derfor er det nærmest et must at introducere en udgave på sin madblog. Og min er selvfølgelig – også overhældt med en lækker, tyk brun sovs. Fordi det er vulgært, fuldstændig for meget og samtidig hamrende lækkert.

Derudover indeholder den mere eller mindre alt godt i denne her verden.

En blød smørstegt briochebolle smurt med sennep, en god klat grov remoulade, to bøffer af oksekød, lidt ketchup, rødbeder, masser af syltede agurker og ikke mindst en generøs portion bløde løg. Og så bliver den til sidste overhældt med brun sovs og toppet med sprøde ristede løg.

Ja, det er mange elementer. Faktisk helt utroligt mange. Og at det stadig smager godt er jeg egentligt ret fascineret af. Men det gør det. Helt ekstremt godt faktisk.

Jeg har desværre stadig til gode at smage danmarks bedste bøfsandwich, da den (mig bekendt) er at finde i skanderborg. Men indtil da, vil jeg lave end af de her brune monstre. For de smager virkelig også godt. Og indtil jeg har danmarks bedste bøfsandwich til sammenligning i mit smagsregister, så kan jeg jo leve i lykkelig uvidenhed ;).

Bøfsandwich med masser af brun sovs

Hjemmelavet bøfsandwich med masser af brun sovs, bløde og ristede løg og ikke mindst hele pivtøjet
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Keyword Brunch, bøf, Grillbar
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 2 timer
Antal 4 Personer

Ingredienser

Sovs

  • 2 stk Gulerødder
  • 1 stk Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 liter Oksefond Jo bedre kvalitet, jo bedre sovs
  • 1 håndfuld Frisk timian
  • 3 stk Laurbærblade
  • salt og peber
  • 1 tsk Worcestershire sauce
  • 1 tsk Ribsgele
  • dl Fløde

Bløde løg

  • 500 g Løg
  • 50 g Smør
  • Salt og peber
  • Olivenolie Til stegning

Ristede løg

  • Løg Det er med vilje der ikke er antal, da det afhænger af hvor meget ristet løg du vil have
  • Hvedemel
  • Salt
  • Olie Til friturestegning - brug gerne fritureolie

Bøfsandwich

  • 800 g Hakket oksekød Så høj fedtprocent som muligt
  • Sennep Gerne dijon, eller en anden god stærk sennep
  • Ketchup
  • Remoulade Gerne en grov remoulade. Det giver lidt tekstur til retten.
  • Syltede rødbeder
  • Syltede agurker Se noter for opskrift
  • Rå løg finthakket
  • 4 stk Briocheboller

Sådan gør du

Sovs del I

  • Skyl og skære gulerødder, løg og hvidløg groft. Steg det hurtigt af i en gryde. Tilsæt oksefonden, laurbærbladende og timianen. Lad det simre til der er ca. en halv liter tilbage. Imens starter du på de andre elementer.

Bløde løg

  • Fjern skrællen fra dine løg, skær dem i halve og snit derefter dine løg i skiver.
  • Varm en gryde eller pande op med lidt olie. Put dine løg på og steg dem ved høj varme indtil de begynder at falde sammen. Tilsæt din smør og skru ned for varmen. Lad dine løg stege ved medium varme indtil de er bløde og brune. Det tager nok 15-20 minutter. Smag til med salt og peber og gem dem indtil servering.

Ristede løg

  • Skær dine løg i tynde skiver og vend dem i almindelig hvedemel. Varm en gryde med olie op til ca. 160 grader og steg dine løg i den varme olie. De skal være ret mørkebrune i farven, førend de er sprøde og lækre. Men pas på, de får hurtigt for meget, og så bliver de bitre og uspiselige. Drys med lidt salt.

Bøfferne

  • Form dine bøffer af ca. 100 gram stykket. Du skal altså lave 8 bøffer. De skal være ret tynde, da de helst skal dække hele bollen. Steg dem på en meget varm pande i lidt smør og olie. De skal kun have 1-2 minutter på hver side. Tag dem af og drys dem med salt og peber. Stil dem til side.

Sovs del II

  • Hæld fonden på panden, du har stegt dine bøffer på. Tilsæt ribsgele, worcestershire sauce og piskefløde. Lad det simre i 5 minutters tid. Hvis din sauce er for tynd kan du jævne den med en blanding af lidt hvedemel og noget vand.
  • Smag din sovs til med fløde, salt, peber, ribsgele, worcestershire sauce og eventuelt lidt citron.
  • Vend dine bøffer i den brune sovs. Lad dem ligge i sovsen indtil servering. Så får de et godt lag sovs, og holder sig varme. Win/Win.

Samlingen af monstret

  • Du kan varme dine boller i ovnen, men hvis du lige vil give den lidt ekstra, så skal du skære dine briocheboller over og stege dem i lidt smør med skærefladen nedad indtil de er sprøde og gyldne.
  • Smør både over og underdelen af din bolle med lidt sennep. På underdelen putter du en gavmild klat remoulade. Derefter begge dine bøffer, ketchup, syltede agurker, syltede rødbeder og til sidst en stor klat bløde løg. Put toppen af bollen på og hæld en god sjat brun sovs over den bøfsandwich. Top den til sidst med ristede løg.

Noter

Brug gerne min opskrift på syltede agurker! Du finder den lige her og den passer perfekt i denne her bøfsandwich!

Mangler du en opskrift på syltede agurker, så prøv min. Du finder den lige her.

Elsker du også danske klassikere? så prøv min opskrift på grydestegt kylling med verdens måske bedste sauce.

Bøfsandwich med brun sovs og hele svineriet


Related Posts

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Lækker og smagfuld pasta med karamelliserede løg og tomatpuré, toppet med sprødristede brødkrummer, der giver hele retten et fantastisk crunch. En vaskeægte hyggeret. Og så er den endda let at lave. Pasta med karamelliserede løg – en fantastisk vegetarisk pasta Som jeg har nævnt i […]

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Frisk pasta med en lækker cremet sauce på svampe, hvidvin, parmesanost og fløde. Dertil toppet med ristede sprøde pinjekerner. Pasta med svampe er fantastisk og denne ret er ingen undtagelse! Svampe og pasta – et fantastisk match Jeg kunne nok spise svampe hver eneste dag. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *