Jeg er sgu fan af kål. Altså hvis det er tilberedt ordenligt. Jeg snakker ikke om den der prutkål, vi alle har fået serveret for os da vi var barn. Nej jeg snakker om den lækre sprøde kål der giver god dybde i en ret og som kan bruges i mange forskellige opskrifter.
Denne ret er hurtig at lave, der er fuld drøn på smagene og så er den endda billig. Den består af kål, gulerødder, hakket oksekød, løg og en blanding af soya, østerssauce, brun farin og ingefær. Hvis du er fiks på fingrende, tager den ikke mere en 30 minutter at bikse sammen. og det er altså MED snittearbejdet.
Velbekomme 🙂
Asiatisk inspireret stegt kål med oksekød og gulerødder
Lækker asiatisk inspireret kål, stegt med gulerødder, oksekød og soya.
Antal 4 personer
Ingredienser
- 1/2 stk Hvidkål Eller et helt spidskål
- 250 g Hakket oksekød
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg
- 3 stk Gulerødder af mellemstørrelse, ellers 2 store.
- 1 stk Chili
- 3 cm Ingefær
- 1 tsk Brun farin
- 4 spsk Soya
- 2 Spsk Østerssauce
- 1 tsk Riseddike Kan til nøds, erstattes af en hvid vineddike
Sådan gør du
- Riv gulerødderne på den groveside af et rivejern. Snit Kålen i 3-4 mm tykkelse. Brug eventuelt et mandolinjern. Snit løg, hvidløg og chili i tynde skiver.
- Bland ingefær, brun farin, soya, østerssauce og eddike i en skål.
- Brun køddet af på en pande i lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg. steg til løgene er bleget af og blevet bløde.
- Tilsæt kål, gulerødder og chili. Lad det stege i 5 minutters tid. Tilsæt soyablandingen og lad det simre ved medium varme i 5 minutters tid.
- Servér med sesam og eventuelt noget brød.
6 thoughts on “Asiatisk inspireret stegt kål med oksekød og gulerod”