Sprødt ristet brød, toppet med cremede svampe med masser af fløde. Svampetoast er en utrolig simpel og let ret at lave, men lad ikke det snyde dig! Alle der har smagt den, ved at smagen absolut intet fejler. Det er lækkert og luksus i topklasse.
Svampetoast – muligvis verdens bedste frokost
Jeg holder den her svampetoast simpel. Ikke alle mulige dikkedarer og toppings. Det kan du selvfølgelig putte på, som du lyster. Et pocheret æg, lidt mozzarella, friske ærteskud eller måske persille. Alle gode bud på toppings til svampetoast. Men den her er klassisk og simpel. Et godt stykke ristet brød.Det må gerne være et lækkert saftigt surdejsbrød, et godt flute eller ciabatta. Rist brødet, så det er let gyldent og med masser af knas. Og på toppen en fuldfed klat af svampe ala creme. Ikke mere, ikke mindre. Det er fantastisk. Det er en af de retter jeg har spist i længere tid en jeg forstod konceptet svampe ala creme.
Tror faktisk det er en af de første opskrifter jeg lavede som barn. Troede selvfølgelig det var mig, der havde opfundet dette vidunderlige stykke mad, hvilket jeg så fandt ud af da jeg var ældre. Ups. Nå, men det gør jo ikke retten dårligere. Det siger måske bare noget om, hvor universel fantastisk den er.
Svampe ala creme
Svampe ala creme er muligvis noget af det bedste der findes. Ja, det mener jeg sgu. Jeg er godt nok – og har altid været – kæmpe fan af svampe. Men at hælde fløde over, er nok det bedste du kan gøre. Det passer bare sammen. En perfekt kombination, som du sjældent oplever bedre. Mine svampe ala creme er lavet med en god portion fløde, der langsomt er kogt ind, så det er helt cremet og lækkert. Ikke noget suppedas, nej kun cremet. Og så er der tilsat en lille smule citronsaft til sidst. Kun for at bryde den fede smag i fløden. Det er ikke raketvidenskab, bare ekstremt velsmag.
Jeg laver stadigvæk ofte svampetoast når jeg er lækker sulten, eller bare skal have en hurtig frokost. For det er nemlig let og ikke mindst hurtigt at lave. Så skynd dig i køkkenet og smæk denne vidunderlige ret sammen!
Svampetoast – Sprødt ristet brød med cremede svampe ala creme
Ingredienser
- 1 stk Brød Vælg et lækkert og godt brød. Skær det i skiver og rist det.
- 400 g Svampe Jeg brugte østershatte, da de var pæne den dag jeg købte dem. Men de fleste slags svampe kan bruges.
- 25 g Smør
- 2½ dl Fløde
- 1 tsk Timian Frisk og hakket fint
- Salt og Peber Til smagning
- Citronsaft Til smagning
- Olie Til stegning
Sådan gør du
- Rens dine svampe og skær dem i skiver.
- Varm en pande op og rist dine svampe på panden i en smule olie, indtil de har smidt vandet. Skru blusset ned på medium varme og tilsæt din smør og din timian. Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt fløden lidt ad gangen og lad det simre ind til en cremet sauce. Den skal være cremet og fast. det er ikke en sauce, så den hænge godt fast ved svampene.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Server dine svampe ala creme på et stykke lækkert brød og nyd det med det samme.
Elsker du også svampe? Så prøv min opskrift på svamperisotto! Den er skide god og mættende
Er du mere i pastahumør? Så bør du lave mine svamperavioli! De er lækre, smager godt og du vil ikke fortryde det.