Er du på udkig efter en lækker og velsmagende pastaret, der vil imponere de fleste? Så skal du prøve denne fantastiske opskrift med pasta med blomkål – Eller nærmere sagt – Pasta med karamelliseret blomkål. Den kombinerer den fyldige smag af pasta med den cremede og helt igennem vidunderlige smag af karamelliseret blomkål. Og så er den endda toppet med persille og lidt ristede mandler – bare for at give den det der ekstra!
Pasta med masser af blomkål… og smag
Jeg ved godt at blomkål lidt er alle vegne. Det er som om det bliver brugt i alt nu om dage. Og det er der en god grund til. Det er fordi det smager helt vildt godt. Vi er kommer langt vej siden det pruttede kål fra 80’erne. Heldigvis.
De fleste, der har smagt det, er nok fan af karamelliseret blomkål. Selvfølgelig med masser af brunet smør og lidt nødder. Det er helt igennem vidunderligt.
Det er lidt de smage jeg gik efter i den her ret. Karamelliseret blomkål, stegt længe i smør, så det får de lækre noter af brunet smør. Og selvfølgelig toppet med ristede mandler og ikke mindst persille. Bare fordi det smager vidunderligt.
Jeg brugte pasta bucatini i den her ret. Som nævnt i tidligere opskrifter, er jeg ret glad for den. Den er lidt mere ‘kødfuld’ i konsistensen end for eksempel spaghetti eller fettuccine. Det gavner nu en del, når man skal lave en ret glat og fin puré. Så får du noget konsistens til din ret.
Du kan selvfølgelig lave den her ret med lige den pasta du vil. Men bucatini er mit bedste bud.
Nøglen er en god karamelliseringen
Karamelliseringen er årsagen til at den her pastaret smager så godt. Det er nemlig gennem karamelliseringen du får den helt igennem unikke og skønne smag frem. Måden du gør det på er ved at give det lang nok tid. Så du skal have tålmodigheden med i køkkenet. Start med at skære dine blomkål i små stykker.
Jo mindre stykker, jo mere stegeflade. Jo mere stegeflade, jo mere smag. Varm din pande op med lidt olie og steg dine blomkål i et par minutter. Det starter karamelliseringen og gør at blomkålen mister noget væske. Tilsæt smøren og lad det stege indtil det er færdigt.
Ja, det er en irriterende vejledning. Men det tager den tid det tager. Nok et sted imellem 15-20 minutter. Du skal nemlig ikke stege på fuld styrke. Så brænder du det bare på.
Giv det derimod mellemtemperatur og lad det langsomt ligge og syde på panden, hvor du rører i det en gang i mellem. Når blomkålen har en dyb gyldenbrun farve, er den færdig.
Pasta med blomkål
Ingredienser
- 500 g Pasta Jeg brugte bucatini
- 1 stk Blomkål
- 2 fed Hvidløg
- 50 g Smør
- ½ dl Revet parmesan
- 1 dl Fløde
- 1 dl Vand
- Olivenolie
- Finthakket persille Finthakket
- Ristede mandler Hakket groft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær dit blomkål i små stykker. Jo mindre de er, jo mere stegeflade får du, og jo mere "brunet" smag.
- Rist blomkål lækre og gyldne på en pande sammen med de to fed hvidløg.
- Efter 5 minutter vil blomkålen, være begyndt at "falde lidt sammen", og noget af væsken vil være fordampet. Tilsæt da 50 g smør og vend blomkål her. Lad det stege yderlige.
- Lad blomkålen stege indtil den er godt brunet af. Den må selvfølgelig ikke være sort over det hele, Men den skal være godt karamelliseret. Det er det der giver den gode smag. Det tager omkring 15-20 minutter.
- Hæld fløden og vandet ved, og giv det et opkog. Det er vigtigt at blomkålen er mør, da det giver en lækker fin puré.
- Fjern de to hvidløg og blend til en fin og lækker puré sammen med parmesan, tilsæt lidt vand, hvis den er for svær at blende fin. Smag til med Peber og lidt citronsaft. Vendt med salt til sidst.
- Vend din pasta sammen med pureen og tilsæt lidt af pastavandet, så du får en cremet og lækker sauce. Smag til med salt.
- Top med friskhakket persille og hakkede ristede mandler. Servér straks.
Er du i humør til pasta, men ikke blomkål? Så prøv min opskrift på pasta med linser – du finder den her!
Du kan også prøve min opskrift på pasta i flødesauce med masser af hvidløg!