Pasta e lenticchie eller pasta med linser. En italiensk klassiker der består af linser i tomatsauce og selvfølgelig lækker pasta.
Pasta med linser – en klassisk vegetarisk pastaret
Der findes flere måder at lave den her ret på. I nogle skal der en smule pancetta eller guanciale i. I andre er den vegetarisk. Det er også sådan jeg synes den skal være. Men jeg kan også ret godt lide linser. Og især pasta. Og tomatsauce. Okay, jeg er ret stor fan af det hele.
Den minder måske en smule om den anden pastaopskrift jeg har herinde. Nemlig denne her vegetariske bolognese med røde linser. Den er virkelig også lækker. Tjek den ud, hvis du mangler en anden vegetarisk ret.
Men den her er helt klassisk. Jeg brugte nogle lækre Anicia linser, der er grønne flade linser. De smagte ret godt til den her ret. Men du kan også bruge almindelig grønne linser. De er måske lidt nemmere at finde.
Det her er en rigtig hyggeret. Altså sådan en du kan sidde og spise fra en tallerken med en gaffel. Måske mens du har et glas vin i den anden hånd. Og fordi den er ret nem at spise, behøver du slet ikke stille glasset fra sig – Win/Win.
Hvilken pasta skal jeg bruge?
Traditionelt bruges der den pastatype der hedder ditalini. Den ligner mest af alt en slags afskårne og formindskede rigatoni. Hvilket altså gør det til en lille rørformet pasta, og fordi det er en lille pasta, kan du bare skovle dem ind med en gaffel eller en ske!
Jeg var heldig at finde nogen der mindede om disse i netto. Ellers er det nærmest umuligt at finde denne her pastatype. Derfor vil jeg klart anbefale at bruge en lille pastatype der kan minde om. De gode gamle suppehorn, bliver nok for små. Men du kan være heldig at finde en lille rigatoni eller måske en anden pasta, hvor du tænker at der kan ligge 2-4 på en gaffel eller ske.
Er alt håb ude eller gider du bare ikke gå på pastajagt. Så kan du selvfølgelig bare bruge den slags pasta du har liggende. Bare det er en tørret pasta.
Pasta e lenticchie - En nem og lækker opskrift på pasta med linser
Ingredienser
- 1 stk Gulerod
- 1 stk Bladselleri
- 1 stort Løg
- 3 fed Hvidløg
- 2 spsk tomatpure
- 1/2 tsk timian
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/4 tsk røget paprika
- 1/4 tsk chili
- 1 ds Flåede tomater
- 200 g Grønne linser
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 400 g små ditalini eller anden små pasta
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skær løg, gulerødder og selleri i små tern, tag dig gerne god tid, så grøntsagerne kan være i fine små tern.
- Varm en sauterpande eller gryde op med en god portion olie. Det er vigtigt panden ikke steges tør.
- Tilsæt de fintsnittede grøntsager og lad det stege langsomt, indtil de er godt gyldne og brunet af.
- Tilsæt linser og steg yderligere et halvt minuts tid.
- Tilsæt tomatpure, krydderier og boullon.
- Knus de flåede tomater og tilsæt dem til panden.
- Lad det simre under låg i ca. 35 minutter eller indtil linserne er møre og lækre.
- Imens koges pasta al dente.
- Når linserne og saucen er færdig, vendes pastaen i
- Tilsæt lidt pastavand og fintrevet parmesan
- Server straks
Du kunne jo lige tjekke den her opskrift ud. Det er min originale pasta med linser opskrift. Den smager anderledes. Men bestemt heller ikke dårligere!
Dit certifikat til hjemmesiden er udløbet Mon, 11 Mar 2024 23:59:59 GMT.