Opskrift på Hvidløgs focaccia: Nemt hjemmelavet brød med hvidløg

Opskrift på Hvidløgs focaccia: Nemt hjemmelavet brød med hvidløg

Luftigt og sprødt hvidløgs focaccia. Bagt med masser af lufthuller og toppet med hvidløg, persille og masser af olivenolie. Et skønt alternativ til det klassiske foccacia.

Hvidløgs Focaccia – Vanedannende som bare…

Hjemme hos os elsker vi focaccia. Som i virkelig meget. Det er om muligt vores favoritbrød. Vi spiser det ofte. Både fordi det smager afsindigt godt. Men også fordi det faktisk, er enormt let at lave.

Du skal bare bruge; Mel, Vand, Gær, Salt og olivenolie. Og så hvad du end ønsker at putte på toppen.

Blande, blande, blande… Ælte, ælte, ælte… Hvile, hvile, hvile… Og så har du et brød, der er klar til at blive bagt.

Jeg laver tit mit foccacia aftenen før. Det er relativt nemt, da den har en så høj hydration (Altså mængden af vand i forhold til mel). Faktisk kører jeg for det meste med en hydration på 75-60%. Det vil sige at for hver 100g mel jeg bruger, bruger jeg 75-80g vand.

Det giver en meget fugtig dej. Men et foccacia bages i fad. Derfor gør det slet ikke noget.

Når først glutenstrukturen er god, kan du bare hælde den over i et oliesmurt fad, dække det med film og stille det ind i køleskabet indtil kort før det skal bages.

Det er derfor utroligt godt hverdagsbrød. Lav det aftenen før og bag det dagen efter til din mad.

Det her er dog toppet med hvidløg, persille og masser af olie. Fordi hvidløgsbrød er bare utroligt lækkert.

Hvidløgsbrød all the way!

Jeg tror ikke jeg er den eneste der elsker hvidløgsbrød. Faktisk, så er det mit indtryk at rigtig mange danskere er utrolig glade for hvidløgsbrød. Alene på den her på trollemad, er en af de mest besøgte opskrifter nemlig det her Nemme hvidløgsbrød med ost.

Men skal du lave eksempelvis en suppe, så er der brug for et brød der lidt bedre kan suge al den lækre suppe op. Og derfor er det altid godt med et focaccia. Måske endda et hvidløgs focaccia. Bare lige til at gøre det hele lidt bedre.

Jeg kan for eksempel anbefalde en lækker cremet ærtesuppe toppet med lidt sprødstegt bacon. Det smager utroligt godt sammen med hvidløgs foccacia.

Ellers kan du også lave det til en sandwich. Flæk brødet på langs og fyld det med italiensk skinke, lidt pesto og noget ost. Simpelt, men vanvittigt lækkert.

Og ja… jeg sidder også skriver den her tekst lige inden frokost. Så det er utroligt svært at koncentrere sig…

Opskrift på Hvidløgs focaccia: Nemt hjemmelavet brød med hvidløg

Lækkert luftigt focaccia toppet med masser af frisk hvidløg
Ret Aftensmad, Frokost, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Brød, Focaccia, tilbehør
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 1 day
Samlet tid 1 day 55 minutter
Antal 1 Brød

Ingredienser

Focaccia

  • 450 g mel god protein Gerne med 12% protein indhold
  • 350 g vand
  • 7 g salt ca. 1 stor tsk salt
  • 1,6 g tørgær 6-7g frisk gær

Hvidløgsolie

  • 3 fed hvidløg
  • 1 bdt persille
  • 5 spsk olivenolie
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dag 1

  • Bland mel og gær sammen. Tilsæt vandet og rør det sammen til det er blandet sammen. Lad det stå 10-15 minutter.
  • Bland din dej til det er en ensarter elastisk dej. Den skal “slippe” skålen og hænge fast i krogen. Det tager lige lidt tid, så hav tålmodighed.
  • Når din dej er æltet færdig røres der salt i. Bare giv den fuld hammer i 30 sekunders tid, så burde salten være rørt ud i dejen.
  • Lad dejen stå overdækket på et bord i 1-2 timer.
  • Smør et fad med olivenolie, og hæld derefter dejen heri. Tryk dejen ud i formen med fingrene. Det gør ikke noget at den ikke dækker hele fadet. Hævningen i køleskabet vil ordne det problem.
  • Lad den stå i køleskabet til dagen efter.

Dag 2

  • Snit/pres hvidløg og hak persille meget fint.
  • Bland med olivenolie
  • Tag dit brød ud af køleskabet og fordel hvidløgsolien på toppen. Pres dine fingre ned i dejen, så den får det karakteristiske “huller”. Jo mere hvidløgsolie der kommer ned i hullerne, jo bedre. Drys med flagesalt.
  • Lad dit brød efterhæve minimum 30 minutter. Imens varmer du din ovn op til 230 grader.
  • Bag brødet i ovnen i 20-25 minutter.
  • Lad dit brød køle af på en rist i minimum 30 minutter. Gerne længere


Related Posts

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *