Kyllingelår i cremet sauce med karameliserede løg og svampe.

Kyllingelår i cremet sauce med karameliserede løg og svampe.

Lækre og møre kyllingelår i en cremet sauce på karameliserede løg og svampe. En solid fransk inspireret bonderet fyldt med en intens smag af bløde løg og svampe. Serverede retten med ovnstegte kartofler, men et stykke lækkert surdejsbrød vil bestemt heller ikke være galt. Så er der også noget til at suge resten af den lækre sovs op.

Jeg spiser faktisk ikke kød særligt ofte. Det kommer også til udtryk her på Trollemad.dk, hvor størstedelen af mine opskrifter, det sidste stykke tid har været vegetariske. Det er bare i det kødfri køkken, at jeg finder den største inspiration. Men en gang i mellem har jeg lyst til kød, og så spiser jeg det også. Og det havde jeg denne dag. Lyst til møre kyllingelår og flødesauce. Men også til bløde løg og svampe. Heldigt at det passer så fantastisk godt sammen!

Møre Kyllingelår og umamifyldt sauce

Når det kommer til braiseret mad, foretrækker jeg altid de mere ihærdige stykker kød. Dem der skal tilberedes lidt længere, før de kommer til sin ret. Kyllingebryst er simpelthen for magert et stykke kød til at blive godt i sådan en ret som denne. Du skal have fat i de stykker kød, hvor dyret har brugt musklerne noget mere. Såsom kyllingelåret. Der er mere kollagen i kødet og derfor skal det også have længere tid, før det er mørt. Og derfor passer det også bedre i simreretter, der helt skal have lidt tid, før smagende rigtig udvikles.

Jeg stegte løgene godt og grundigt af. Tror de stegte i 20-30 minutter, før de havde den ønskede karamelisering. De skulle have den dybe, søde smag, som man kun får efter en god portion stegetid. Det får bare en helt fantastisk smag frem!

Så ja. Retten er en simreret. det er sådan en ret, der har godt af at stå og hygge sig, mens man laver noget andet.

Den passer perfekt til en grå søndag eller en hverdag, hvor du har lidt tidligere fri.

Kyllingelår i cremede løg og svampe

Lækre møre kyllingelår braiseret med karameliserede løg og svampe
Ret Aftensmad
Køkken Fransk
Keyword Hygge, Kylling, Simreret
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 800 g. Kyllingeoverlår
  • 500 g. Løg
  • 25 g. smør
  • 2 fed Hvidløg
  • 400 g Svampe
  • 3-4 stilke Frisk rosmarin Bundet op i en buket
  • 6-8 stilke Frisk timian Bundet op i en buket
  • 2-3 dl God kyllingefond Grøntsagsfond kan også bruges, den bliver bare bedre med kyllingefond
  • 2,5 dl Fløde
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk Revet citronskal
  • Salt og peber

Ovnstegte kartofler

  • 1 Kg. Små kartofler
  • Salt og peber
  • 3 spsk Smør

Sådan gør du

  • Brun kyllingelårene af på i en sauterpande eller normal pande med høj kant. Tag lårene af panden, når de er brundet pænt af. Stil dem til siden.
  • Snit løgene i halve skiver. De behøver ikke være ultra tynde, da der gerne må være lidt at tygge i.
  • Brun løgene af på panden i smøren. Lad det stege ved lav varme, så sukkerstofferne i løgene langsom kan karamellisere.
  • Når løgene har fået en pæn brun farve og dufter sødligt af løg tages de af panden.
  • Smid lidt olie på panden og tilsæt svampe, hvidløg, rosmarin og timian. Lad det stege godt igennem, til væsken har forladt svampene og det hele er brunet godt igennem.
  • Tilsæt citronskal og sennep. Rør rundt og smid nu de karamelliserede løg og kyllingelårene tilbage i panden. Tilsæt Kyllingefond, og fløde. Dæk panden til og put den i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 45 minutter.
  • Når Kyllingen har fået 45 minutter i ovnen tages panden ud og ovnen skrues op til ca. 225 grader, så ovnen er klar til kartoflerne.
  • Tag kyllingen op og læg til side, de er møre på dette tidspunkt, men saucen er muligvis for tynd. Stil panden tilbage på blusset og kog saucen ind til den er tyk og cremet. Smag retten til med salt, peber, sennep og citronskal. Put kyllingelårene tilbage i panden og server med ovnstegte kartofler og/eller surdejsbrød.

Ovnstegte kartofler

  • halver kartoflerne og kog dem i saltet vand i ca. 10 minutter.
  • Hæld kartoflerne i et fad og put smør, salt og peber ved. Steg dem i ovnen ved ca. 225 grader, mens saucen til kyllingen koger koger ind.

møre kyllingelår i cremet sauce med løg og svampe

Er du også fan af kylling? Så prøv disse stegte kyllingelår med couscous og hummus!

Eller leder du måske mere efter en frokostret? Så prøv denne kyllingesalat med karry, bacon og ananas! Den er virkelig god!

 


Related Posts

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker cremet svampe risotto med portobello svampe. Lækker, nem og hurtig ret, fyldt med dybde og umami. Som nævnt i et tidligere indlæg, prøver jeg ofte at lave retter uden kød. Det bunder nok mest i en lyst til at befri mig, fra en opfattelse […]

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]



1 thought on “Kyllingelår i cremet sauce med karameliserede løg og svampe.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *