Asiatiske kødboller med ingefær og soya i ‘sticky’ sauce med masser ag smag! De her kødboller er bagt i ovnen, og smager aldeles fremragende. Spis dem gerne med ris og masser af velbehag.
Asiatiske kødboller med et snert af Japan
Jeg har et lille ønske om at blive bedre til at lave asiatisk mad. Nok mere specifikt japansk. Det er et fascinerende køkken med mange smage og helt utroligt mad. Jeg har desværre aldrig været i Japan, men det er et af mine absolut største rejseønsker! De her kødboller er nok mest inspireret af Japan. Kødbollerne er fyldt med hvidløg, ingefær og der er brugt soya i stedet for salt. Det lykkedes mig at finde noget hakket kalv og flæsk med en ret høj fedtprocent (9-15%). Det var virkelig godt, da den høje fedtprocent gør de asiatiske kødboller mere saftige, og det må jeg sige at de her var!
Derudover rullede jeg dem ret småt. De var kun omkring 2cm i diameter. Og de blev stegt hurtigt i en forvarmet ovn. Det gjorde de var sprøde udepå og saftige inden i.
Men kødbollerne er kun den ene del af hemmeligheden. Den anden del er saucen. En tyk, klæbrig og enormt smagfuld ‘sticky’ sauce. Den er lavet på masser af teriyakisauce, ingefær, hvidløg og en masse andet godt, der koger ind til det nærmest er en karamel. Der skal ikke meget til, men det er også nok. Det er smagfuldt, kraftigt og helt vidunderligt. Jeg vil anbefale at servere retten med kogte ris. Det synes jeg er det bedste match, men du kan selvfølgelig også bruge nudler, så det minder mere om italienske kødboller.
Asiatiske kødboller i smagfuld og sticky sauce
Ingredienser
Asiatiske kødboller
- 500 g Hakket kalv/flæsk Så høj fedtprocent du kan få. jeg brugte 9-15%
- 1 tsk Ingefær fintrevet
- 1 fed Hvidløg fintrevet
- 1 lille Løg revet
- 1 stk Æg
- ½ dl Rasp
- ½ dl Mælk
- ½ tsk riseddike Kan udelades
- 2 tsk Soya
Sticky sauce
- 2 tsk Ingefær Fintrevet
- 2 fed Hvidløg Fintrevet
- 2 spsk Østersauce
- 5 spsk teriyakisauce
- 2 spsk risedikke Kan erstattes af en lille smule mindre normal vinedikke
- 1 tsk Citronsaft
- 3 tsk Sesamolie
- 2 spsk Honning
Tilbehør
- Ris
- Sesam ristet
- forårsløg
Sådan gør du
Kødboller
- Tilsæt rasp og mælk til en skål og lad raspen absorbere mælken. Tilsæt ægget og rør godt rundt, så der ikke er nogen klumper af rasp. Tilsæt resten af ingredienserne til kødbollerne og rør godt rundt, til det er en sammenhængene og klæg fars. Dæk den til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Forvarm din ovn til 220 grader.
- Form dine kødboller til små runde kugler på ca. 2 cm i diameter. Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. dryp dem med lidt olie og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Tag dem ud og stil til side.
Sticky sauce
- tilsæt alle ingredienser på nær sesamolien og kog det ind til det får en klæbrig tyk konsistens. Det tager nok ca. 5-10 minutter. Tilsæt til sidst sesamolien og rør rundt. Hæld dine færdigbagte kødboller i saucen og rør forsigtigt rundt til de er dækket af saucen.
- Server kødbollerne med ris og top dem gerne med lidt ristet sesam og fintsnittet forårsløg
Elsker du også asiatisk mad? Så prøv min opskrift på asiatisk inspireret Asiatisk inspireret stegt kål med oksekød og gulerod.
Elsker du kødboller, men er mere til det italienske køkken? Så prøv mine italienske kødboller alla lady og vagabonden!
2 thoughts on “Asiatiske kødboller vendt i en smagfuld ‘sticky’ sauce”