Lækkert pull apart hvidløgsbrød med tomat og masser af ost. Det er snasket og lige en anelse vulgært. Og selvfølgelig helt enormt lækkert. Det har masser af hvidløg, masser af ost og masser af tomat. What’s not to like?
Hvidløgsbrød med et snert af pizza
Hvidløgsbrød er lækkert. Det er det altså bare. De fleste kan nok nikke genkendende til at have købt et nogle af de klassiske hvidløgsflute fra supermarkedet og derefter at have spist meget mere end man måske burde. Hvor man helt og alene spiser et helt brød alene, og bagefter sidder tilbage med en smule ondt i maven og en tilfredshed og hvor godt det hele smagte.
Fordi det bare smager godt!
Tomatsauce er virkelig også lækkert. Og det er ost også. Så ost, tomatsauce og hvidløg må jo være virkelig lækkert. Og det er det også. For det passer virkelig godt sammen.
Hvis du kunne tænke dig et lidt anderledes take, på det klassiske hvidløgsbrød, så læs bare videre her.
Det her brød er mest af alt et pull apart pizza hvidløgsbrød med masser af hvidløg, ost og tomatsauce.
En lækker smørfyldt dej, der er lige til at hive fra hinanden, en simpel, men lækker tomatsauce med masser af hvidløg, der er simret ind, så den er ret koncentreret i smagen. Frisk mozzarella og en smule parmesan.
Det her brød er lavet til at blive revet fra hinanden og spist i stor stil. Det er ikke høj gastronomi med komplekse og avancerede smage. Det er hvad det er. Et snasket brød, der er lavet til at få snaskede fingre og tilfredsstille ens lyst til hvidløgsbrød.
Snasket pull apart hvidløgsbrød med tomat og masser af ost
Ingredienser
Dej
- 15 g Gær
- 1 stk Æg
- 100 g Blødt smør
- 2 dl Mælk
- 1/2 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- 400 g Mel Med højt proteinindhold, helst omkring 12%
Tomatsauce
- 1 ds Flåede tomater Af god kvalitet
- ½ dl Frisk basilikum Hakket fint
- ½ tsk Sukker
- ½ tsk Tørret oregano
- 3 Fed Hvidløg
- 2 spsk Olivenolie
Andet
- 2 stk Frisk mozzarella
- Olivenolie
- Parmesan
Sådan gør du
- Varm mælken op til den er lun og opløs derefter gæren deri.
- Tilsæt æg, salt og sukker og rør kortvarigt rundt. Det gøres gerne på en røremaskine.
- Hæld melen i og ælt din dej i et minuts tid.
- Tilsæt din bløde smør og ælt nu din dej indtil smøren er inkorporeret i dejen og glutenstrukturen i dejen er god. På en røremaskine kan det sagtens tage 10 minutter, i hånden meget længere.
- Sæt din dej til at hæve i ca. 2 timer. Imens laver du din tomatsauce.
Tomatsauce
- Hæld dine tomater op i en lille gryde og knus dem, gerne med hænderne. Tilsæt sukker, salt, basilikum og oregano og lad det simre i en halv times tid ved lav varme indtil det har en relativ koncentreret konsistens. Tag det af varmen og tilsæt olivenolie og finthakket hvidløg. Stil det på køl indtil det skal bruges.
Hvidløgsbrød
- Del din dej i 8-10 lige store kugler. Rul dem flade i ca. halv cm tykkelse.
- Fordel tomatsaucen og mozzarellaen på dine cirkler. Riv lidt parmesan over hver cirkel. Fold dem sammen på midten, så de ligner en lille taco af dej.
- Put dem i en brødform beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter. Tænd din ovne på 190 grader.
- Pensl dit brød med lidt olivenolie og bag det midt i ovnen i ca. 40 minutter.
Er du mere i humør til det klassiske hvidløgsbrød? Så tjek min opskrift på hurtige hvidløgsbrød!
Hvis du bare ønsker et lækkert madbrød uden så meget hvidløg, så er mit foccacia et glimrende bud!