Polenta fritter – knasende sprøde fries lavet af polenta

Polenta fritter – knasende sprøde fries lavet af polenta

Knasende sprøde fritter lavet af polenta – Et utroligt lækkert tilbehør, når du ønsker en forandring. Eller en helt perfekt snack. Server den gerne med en god intens tomatsauce.

Polenta fritter – fra majsgrød til sprødhed

Polenta.. Majsgrøden fra Italien.

Det er en ret, der deler vandene. Nogen elsker den, andre kan ikke fordrage den. Det kan virkelig også være en kedelig ret, hvis den ikke laves ordenligt. Og ligesom med så meget andet, kan dårlige oplevelse ofte være årsagen til at man ikke kan lide noget.

Det giver mening, for majsgrød i sig selv er ret intetsigende.

Men det helt igennem fantastiske (synes jeg) ved polenta, er hvad der sker når du køler grøden ned.

Den sætter sig og bliver fast i strukturen. Så fast at du kan skære den ud og stege den.

Og det.. smager.. fantastisk!

Personligt er jeg enormt fan af sprødstegt polenta. For de her polenta fritter eller fries, som de også kaldes smager virkelig bare godt. Stegeskorpen er en den tykkere og mere bastant end den du finder på normale pommes frites. Men inden i er den blød og lækker og smager fantastisk af majs og hvad du ellers putter i.

Putter i? Spørger ud måske du måske dig selv? Ja, det er jo en grød. Og derfor kan du putte lige det i du har lyst. Parmesan, krydderurter, hvidløg eller grøntsager. Lige det du har lyst til faktisk. Jeg er særdeles vild med med at putte rigeligt parmesan og smør i min, og så smage den til med krydderurter.

Det er jo en italiensk ret, så italienske smage passer perfekt. Men du vil også kunne putte alt muligt andet i. Så længe det passer godt med smagen af majs!

Hvordan skal polenta steges?

Der er egentlig mange måder at stege sin polenta på. Den letteste måde er nok på panden i noget olie eller smør. Du skal dog være opmærksom på at din smør ikke brænder på, hvis du steger den i smør.

Du kan også fritere den i olie. På den måde får du virkelig sprøde polentafritter. 180 grader i 5-10 minutter.

Alternativt kan du også pensle dem med lidt fedtstof og stege dem i ovnen. Det er den mere fedtfattige metode, men det tager også længst tid. Omkring 30 minutter ved 220 grader. det afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine fries.

Polenta fritter - knasende sprøde fries lavet af polenta

Lækre sprøde fritter lavet at polenta.
Ret Aftensmad, Snack, Tilbehør
Køkken Amerikansk, Italiensk
Keyword fritter, polenta
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 3 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Polenta
  • 1 l Vand
  • 50 g parmesan revet
  • 50 g Smør
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk salt
  • lidt peber

Sådan gør du

  • I en gryde tilsættes polenta og vand.
  • Lad det småkoge indtil det har en tyk grødkonsistens. Det tager typisk 5-10 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør indtil det er opløst i polentaen.
  • Hæld din polenta grød i et fad og stil det i køleskabet i ca 3 timer. Det skal have en fast konsistens. Fast nok til at du kan skære den ud og stege den.

Stegning i friture

  • Varm din olie op til 190 grader og steg dine polenta i omkring 10 minutter indtil de er sprøde og gyldne.

Stegning på pande

  • Smelt lidt smør og lidt olie på en pande. Steg dine polentafritter indtil de er sprøde på alle sider. Husk at vende dem, og pas på din smør ikke brænder på.

Stegning i ovn

  • Tænd din ovn på 220 grader. Pensl dine polentafritter med lidt olie, eller smeltet smør. Steg dem i ovnen til de er sprøde og gyldne – det tager ca. 25-30 minutter

Er du i humør til noget sprødt? så prøv min opskrift på knasende sprøde pommes frites. Lavet fra bunden!


Related Posts

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker cremet svampe risotto med portobello svampe. Lækker, nem og hurtig ret, fyldt med dybde og umami. Som nævnt i et tidligere indlæg, prøver jeg ofte at lave retter uden kød. Det bunder nok mest i en lyst til at befri mig, fra en opfattelse […]

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Lækker og smagfuld pasta med karamelliserede løg og tomatpuré, toppet med sprødristede brødkrummer, der giver hele retten et fantastisk crunch. En vaskeægte hyggeret. Og så er den endda let at lave. Pasta med karamelliserede løg – en fantastisk vegetarisk pasta Som jeg har nævnt i […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.