Pasta capricciosa – Pasta med skinke, tomat, svampe og burrata

Pasta capricciosa – Pasta med skinke, tomat, svampe og burrata

Pasta capricciosa er pasta vendt i tomatsauce med italiensk kogt skinke og svampe. Toppet med lækker frisk burrata. Du får de samme smage som i den klassiske pizza, men i stedet som en pastaret. Og så er den endda ret hurtig at lave. Det tager ikke meget længere end hvad det tager at koge en omgang lækker pasta.

Pasta capricciosa – et alternativ til den gamle klassiker

Jeg tror vi alle sammen kender den. Pizza capricciosa. Det er ikke sikkert man kender den under under det navn. Men pizza med skinke og champignon er noget de fleste har smagt.  Det er en klassiker og et must på alle pizzamenuer.

Originalt skal der vidst nok også artiskok på denne her pizza. Men af alle de pizza capricciosa jeg har smagt, tror jeg ikke der har været artiskok på, og det er mit indtryk at det i hvertfald i Danmark er at foretrække at spise den uden. Det skal jeg selvfølgelig ikke gøre mig til dommer over, men sådan virker det i hvertfald. Desuden er smagsammenhængen af svampe, tomat, ost og skinke helt fantastisk. Så for mit vedkommende mangler jeg ikke artiskok Jeg vil dog gerne på forhånd undskylde til alle der finder det blasfemisk at fjerne artiskokken. Det beklager jeg selvfølgelig meget ;).

Jeg synes det lækre ved en capricciosa er, hvordan det søde i skinken, passer så godt med umamien i svampene. Og de smage er også til stede i denne her ret. Det er ikke en tung tomatsauce. Den er ret let og lækker. Svampene er heller ikke stegt af inden de kommer i retten. på den måde har de stadig noget friskhed i sig.

Burrata smager bare godt!

Smeltet ost kan være ret lækker i en pastaret. Men det er svært at få til at få en lækker konsistens i sådan en pastaret som denne her. Så det element er fjernet her.

I stedet for fandt jeg en frisk burrata som jeg toppede min pasta capricciosa med. Til dem af jer der ikke ved hvad burrata er, så er det en mozzarellaost, der er fyldt med stracciatella. Altså ikke isen, men derimod en slags blød italiensk ost der er blandet op med fløde.

Hvis du ikke kan skaffe burrata, så køb en frisk mozzarellaost, riv den i stykker og bland den op med noget fløde. Lad den stå i køleskabet et par timer. Det giver det samme lækre, friske udtryk som en burrata.

Pasta capricciosa – Pasta med skinke, tomat, svampe og burrata

Pasta vendt i tomatsauce med italiensk skinke og svampe. Toppet med lækker, frisk burrata
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword burrata, Pasta, skinke, svampe, tomater
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 400 g Pasta Jeg brugte rigatoni
  • 1 ds Flåede tomater Af god kvalitet
  • 5-6 stilke Basilikum
  • 2 fed Hvidløg
  • 250 g svampe
  • 80 g Prosciutto Cotto En italiensk kogt skinke. Den kan fås i de fleste supermarkeder og står sammen med parmaskinken og mortadellaen.
  • ½ tsk Oregano
  • ½ tsk Sukker
  • ½ dl Parmesan
  • 2 stk Burrata
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt en stor gryde med vand over. Sørg for at kogetiden på din pasta passer med din sauce.
  • Hæld dine flåede tomater op i en si, med en skål under. Knus tomaterne med hænderne og lad al tomatjuicen si igennem.
  • Knus dine hvidløg let med hånden. Det skal hænge sammen, da hvidløget skal fjernes fra saucen inden servering.
  • Pluk bladende af dine basilikumstængler. Gem bladende til senere. Bind stænglerne sammen med lidt madgarn.
  • Varm en pande op – Hæld lidt olivenolie på. Smid din knuste hvidløg på panden og steg det i 1-2 minutter. Pas på hvidløget ikke brænder på, så kommer hele saucen til at smage brændt og bitter. Put dine basilikumstængler og dine knuste tomater på panden samt de knuste tomater (ikke juicen!) og steg i 2-3 minutter.
  • Tilsæt din tomatjuice og skru ned på mediumvarme. Lad din tomatsauce simre ved mediumlav varme i 5-10 minutter.
  • Tilsæt din svampe og din skinke og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  • Vend pastaen i saucen og tilsæt til sidst parmesanen. Rør det sammen til en sauce. Tilsæt lidt af pastavandet så du får en fin og lækker sauce, der dækker al pastaen.
  • Serveres med en halv burrata og drysset med en smule olivenolie.

Pasta capricciosa vendt med tomat, skinke og svampePasta capricciosa med skinke og svampe og burrata

Hvis du er i humør til pasta? Så tjek min opskrift på pasta med bacon og tomat! En klassiker der bestemt ikke skuffer.

Er du mere i humør til kylling? Så prøv min opskrift på pasta med kylling, hvidløg og citron! Den er enormt lækker!


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *