Kyllingesalat med bacon & karry

Kyllingesalat med bacon & karry

Påsken står for døren og med den kommer også påskefrokosten. Denne lækre lille salat er let at lave og er den perfekte tilføjelse til påskebordet. Kyllingesalat med bacon, karry og ananas. Og ja, ananas er altså lækkert. Måske ikke på pizza, men det her er heller ikke en pizza. Og ananas og karry er altså et fantastisk match. Prøv det. Jeg lover dig det er lækkert.

Hvilken karry skal jeg vælge?

Karry er en finurlig størrelse. Alle kender karry, men der er virkelig stor forskel på karry. Det er en krydderiblanding og derfor afhænger smagen af sammensætningen af de enkelte krydderier. En ting er i hvert fald sikkert. Lad være med at bruge den billige karry fra netto til 4 kroner. Den smager simpelthent for kedeligt .Summer summarum er… Prøv dig frem. Der findes nok ligeså mange slags karry som der findes retter at putte det i. Så prøv dig frem. Jeg fandt en karry der hed mango karry. Den viste sig virkelig at være lækker og passede perfekt i denne ret. Den havde en kraftig duft af karry og det tørrede mango der var i, passede godt med sødmen fra ananasen.

Kyllingesalat med karry og bacon

Ret Frokost
Køkken Dansk
Keyword Frokost, Påske
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 0

Ingredienser

  • 2 stk Kyllingebryst
  • 1 pakke Bacon i skiver
  • 3 skiver ananas Dem fra dåse kan sagtens bruges. Resten af dåsen kan snackes eller bruges til noget andet, eller fryses ned.
  • 1 dl Mayonaise Gerne hjemmelavet
  • 1 tsk Sennep
  • 2 spsk Creme fraiche
  • 1 1/2 tsk Karry Brug gerne en god karry
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit baconen i strimler og steg den sprød ved mellemvarme på en pande. 
    Tag baconen af panden og hæld på fedtsugende papir
  • Du behøver ikke smide baconfedtet ud. Det kan du bruge til at stege din kylling i. Hvis du ikke ønsker dette, kan du selvfølgelig bare bruge lidt olie i stedet for.
  • Steg kyllingebrysterne på panden. De skal have ca. 6 minutter på hver side, afhængig af størrelse. Du kan eventuelt lige skære et op og se om det er færdigt. 
  • Lad bacon og kylling køle af.
    Når det er afkølet, skæres kyllingen i tern. 
    Det samme gøres med ananasskiverne. 
  • Bland mayo, cremefraiche, karry og sennep  blandes i en skål. 
    Vend ananas, bacon og kylling i mayoblandingen.  
  • Smag til med salt, peber og citronsaft. Hvis den mangler karrysmag kan det også tilsættes. 
  • Serveres på rugbrød og nydes gerne i godt selskab med venner og familie.  

Related Posts

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]

Carbonara

Carbonara

Pasta Carbonara. Den måske mest italienske pastaret der findes, næst efter bolognese. Personligt brød jeg mig ikke om retten, da jeg var barn (min søster elskede den og bestilte den altid når vi var på italienske restauranter). I dag har jeg dog smidt det meste […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *