200gBlødt SmørBare tag det ud af køleskabet 30-60 minutter før du går i gang.
1knivspidsSalt
500gHvedemel
1StortÆg
150gHakket chokoladeDen du ønsker, jeg brugte dog en 72% mørk chokolade
1-2stkæggeblommer
Sådan gør du
Varm mælken op i en gryde til det er lillefingervarm.
Rør det sammen med gæren, indtil gæren er opløst.
Tilsæt den bløde smør og rør til smøren er nogenlunde opløst i væsken. Tilsæt dernest sukkeret, salten og ægget og rør kort rundt.
Tilsæt melen lidt ad gangen og rør (eller ælt, hvis du ikke har en røremaskine) indtil dejen har en samlet konsistens.
Rør chokoladen ind i dejen. Det kan være lidt problematisk, så du er muligvis nød til at ælte dejen kortvarigt så chokoladen bliver fordelt i dejen.
Lad dejen hæve i minimum 2 timer.
Del dejen i 9 lige store stykker. Eller 18 små, hvis du hellere vil have små chokoladeboller.
Put dem i en form så de lige akkurat ikke rør hinanden, de skal have en smule luft at hæve i. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter med et viskestykke over sig. Tænd for ovnen på 200 grader (180 varmluft), så den kan varme op, mens bollerne efterhæver.
Pensl dine chokoladeboller med 1-2 sammenpiskede æggeblommer.
Bag dine boller i ca. 20 minutter, eller indtil de er hævet flot op og fået en lækker brun og glansende overflade. Lad dem køle af i minimum 20 minutter, før du spiser dem.