Lækker cremet risotto fyldt med bønner, chili og mexicanske krydderier.
Forb. tid10min
Tilb. tid25min
Samlet tid35min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk, mexicansk
Keyword: bønner, chili, risotto
Antal: 4personer
Ingredienser
2tskSpidskommen
2tskOregano
1tskRøget chili
1stortLøg
3fedHvidløg
2stkChili
1stkTomat
3dlrisottoris
1dlhvidvin
2dsbønnerJeg brugte 1 dåse kidneybønner og 1 dåse sortebønner
1litergrøntsagsfondJeg brugte grøntsagsfond, for at holde retten vegetarisk. Men kyllingefond kan også sagtens bruges.
1dlCheddarJeg brugte en af de mere lagrede cheddaroste og ikke den billige gule. det giver en bedre smag
1dlparmasanost
Salt og peber
Olie til stegning
Sådan gør du
Flæk chillierne på langs og skrab kernerne ud. Snit chilien, løget og hvidløget fint.
Steg chilien, løget og hvidløget af ved middelhøj varme i lidt olie, indtil løget er bleget af.
Skær tomaten i fine små stykker. ikke for store. så fylder de for meget i risottoen.
Tilsæt spidskommen, oregano og røget chili. Samt en smule salt og lidt peber.
Tilsæt risene og lad dem stege lidt i olien og samtidig absorbere det. Hæld derefter hvidvinen på og lad alkoholen koge væk. Tilsæt tomaten og rør rundt i 10-20 sekunder.
Tilsæt herefter grøntsagsfonden lidt efter lidt. Tilsæt lidt grøntsagfond og lad det simre ind til det meste væde er væk. Når du har tilsat ca. 0,5 liter fond, tilsætter du bønnerne.
Fortsæt med at tilsætte fonden til risene er er nær møre. De skal være behagelige at tygge i, men må godt have en smule bid. Det tager ca. 20-25 minutter.
Sluk for varmen og tilsæt osten. Rør osten ud i risottoen og lad risottoen hvile i ca. 2 minutter.
Smag til med salt og peber, eventuelt de andre krydderier, hvis du ønsker mere kraft i smagen.