400g.SvampeEks. Portobello ca. 6 stk. (eller hvad du føler for)
2fedHvidløg
2literGrøntsagsfondeller hønsefond
2dlParmasan
1 stor klatSmør
OlivenolieTil stegning
Salt
Peber
Sådan gør du
Skær svampene i tern. Gerne omkring 1X1 cm. Men ellers som du selv foretrækker det.
Varm en stor pande eller sauterpande op. Tilsæt olivenolie og steg svampene godt af. Det skal brunes af, så de karamelliseres. Tages af panden.
Skru ned for varmen, tilsæt lidt mere olivenolie og steg løg og hvidløg. De må ikke blive sorte, da det så bliver for bittert.
Tilsæt ris og svampe og lade det stege en smule. Risene vil derefter opsuge fedtet i panden.
Tilsæt hvidvinen og lad risene opsøge dette også.
Nu skal du være opmærskom. Tilsæt lidt fond ad gangen, så panden ikke når at koge tør. Langsom vil risene tage væsken til sig og blive tilberedt. smag gerne på risene undervejs
Risottoen er færdig når de er bløde – men med et lille bid. Det er vigtigt at der er nok væde i Risottoen. Den skal løbe ud når du rør i den, men stadig være fast i konsistensen. Hvis det er en klump, der minder om den der mareridts havregrød, du fik da du var lille, har den fået for lidt væske. Hvis det minder om en ris suppe, har den fået for meget væske.
Hæld parmasanen i panden og tilsæt smørren. Rør det samme og server straks.