Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Hurigt italiensk foccacia - opskrift på hurtigt madbrød
God opskrift på et lækkert hurtigt madbrød - Foccacia med sprød skorpe og blød luftig krumme
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
20
min
Hævetid
1
t
30
min
Samlet tid
2
t
5
min
Ret:
Aftensmad, Snack, Tilbehør
Køkken:
Italiensk
Keyword:
Brød, Foccacia
Antal:
1
Brød
Ingredienser
3
dl
Lunkent vand
25
g
Gær
1/2
dl
Olivenolie
300
g
Hvedemel
100
g
Durumhvede
1
tsk
Salt
Topping
Olivenolie
Flagesalt
Hvad end du ønsker
Tomater, timian, rosmarin... Hvad du end lyster. Prøv at putte det på!
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand
Tilsæt olivenolie og salt og bland det sammen
Bland de to mel sammen og hæld den i lidt af gangen og bland det sammen.
Ælt din dej grundigt indtil den hænger sammen.
Når din dej er sammenhængene og elastisk er den æltet godt nok. Den vil være ret våd, grundet det høje vandindhold.
Lad din dej hæve overdækket i ca. en time ved stuetemperatur
Tænd din ovn på 200 grader
Hæld din dej op i et fad eller bradepande. Den må godt være lidt stor, så den dej falder ret tyndt ud.
Hæld olivenolie over og "massér" det ned i dejen, så den får en masse fordybninger.
Lad dit brød efterhæve overdækket i ca. en halv time
Drys dit brød med flagesalt (og hvad du ellers har lyst til)
Bag dit brød i ca 20 minutter. Lad det efterfølgende hvile i 20 minutters tid på en rist, før du skærer det ud.