Pasta capricciosa – Pasta med skinke, tomat, svampe og burrata
Pasta vendt i tomatsauce med italiensk skinke og svampe. Toppet med lækker, frisk burrata
Forb. tid5min
Tilb. tid30min
Samlet tid35min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: burrata, Pasta, skinke, svampe, tomater
Antal: 4Personer
Ingredienser
400gPastaJeg brugte rigatoni
1dsFlåede tomaterAf god kvalitet
5-6stilke Basilikum
2fedHvidløg
250gsvampe
80gProsciutto CottoEn italiensk kogt skinke. Den kan fås i de fleste supermarkeder og står sammen med parmaskinken og mortadellaen.
½tskOregano
½tskSukker
½dlParmesan
2stkBurrata
Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du
Sæt en stor gryde med vand over. Sørg for at kogetiden på din pasta passer med din sauce.
Hæld dine flåede tomater op i en si, med en skål under. Knus tomaterne med hænderne og lad al tomatjuicen si igennem.
Knus dine hvidløg let med hånden. Det skal hænge sammen, da hvidløget skal fjernes fra saucen inden servering.
Pluk bladende af dine basilikumstængler. Gem bladende til senere. Bind stænglerne sammen med lidt madgarn.
Varm en pande op – Hæld lidt olivenolie på. Smid din knuste hvidløg på panden og steg det i 1-2 minutter. Pas på hvidløget ikke brænder på, så kommer hele saucen til at smage brændt og bitter. Put dine basilikumstængler og dine knuste tomater på panden samt de knuste tomater (ikke juicen!) og steg i 2-3 minutter.
Tilsæt din tomatjuice og skru ned på mediumvarme. Lad din tomatsauce simre ved mediumlav varme i 5-10 minutter.
Tilsæt din svampe og din skinke og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Vend pastaen i saucen og tilsæt til sidst parmesanen. Rør det sammen til en sauce. Tilsæt lidt af pastavandet så du får en fin og lækker sauce, der dækker al pastaen.
Serveres med en halv burrata og drysset med en smule olivenolie.