Chilisauce - Opskrift på simpel, men smagfuld chili sauce
Lækker og spicy chilisauce med karamelliseret løg og soltørret tomat.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid1 timet
Samlet tid1 timet20 minuttermin
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Keyword: chili, Chilisauce, sauce
Antal: 250ml
Ingredienser
250gLøg
180gChili
20gHvidløgSvarer til ca. 3 fed hvidløg
1tskBrun Farin
3spskÆbleeddike
50gSoltørrede tomater
salt og peber
Olivenolie
Sådan gør du
Snit dine løg fint og kom dem i en gryde med en smule olivenolie. Steg dem ved svag varme under låg i 10-15 minutter indtil de har smidt en del væde og blevet bløde. Fjern låget og steg dem yderligere 15-20 minutter ved meget svag varm, indtil de er dybt karamelliseret. Husk at rør i dem, hvis mangler fedtstof, tilsæt da lidt mere olie. Stil til side indtil du skal bruge dem igen.
Snit hvidløg fint og steg det i olie, indtil de har en flot gyldenbrun farve. Det er vigtigt de ikke får for meget, da det hele bare vil blive bittert. Men de skal have farve, for at give smag.
Skyl dine chili og hak dem groft. På en pande steger du dine chili i omkring 10 minutter ved middelhøj varme. Pas på dampene, de kan godt krasse lidt i halsen. Hak dine soltørrede tomater groft og tilsæt dem til panden. Lad det stege et par minutter.
Tilsæt dine karamelliserede løg og din hvidløg. Samt Eddike og 1 dl vand. Lad hele molevitten simre i 10 minutters tid.
Blend din chilisauce i nogle minutter, indtil dine sauce har en fin konsistens. TIlsæt vand hvis den er for svær at blende eller hvis du vil have en tyndere chilisauce.
Sigt din chilisauce gennem en fin sigte, for fjerne kerner og skind. Det gør den mere blød i konsistensen.
Hæld den på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.