Ragout af langtidssimrede oksehaler i rødvin- og tomat med pasta
Forb. tid30 minuttermin
Tilb. tid4 timert
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Pasta, Simreret
Antal: 4Personer
Ingredienser
200gBladselleri
200gLøg
200ggulerødder
2fedHvidløgSnittet fint
1kgOksehaler
3½dlRødvin
1dsFlåede TomaterAf god kvalitet
8kviste TimianBundet til en suppevisk sammen med rosmarinen
2KvisteRosmarinBundet til en suppevisk sammen med timianen
4dlKalvefondJo bedre kvalitet, jo bedre sauce.
1tskSalt
Peber
500gPastaJeg brugte pappardelle, Men anden pasta kan sagtens bruges.
Olivenolie
Sådan gør du
Varm olie op i en gryde (gerne en der kan tåle at komme i ovnen.) Brun dine oksehaler af i gryden. De skal nok have 2-3 minutter på alle sider. Tag oksehalerne op af gryden og stil dem til side til senere brug.
Skær løg, gulerødder og selleri i små tern. Steg dine grøntsager i 5-10 minutter til de er bleget af og er begyndt at tage lidt farve. Tilsæt din hvidløg og lad det stege 1-2 minutter yderligere.
Tilsæt din rødvin og lad det simre i 2-3 minutter til alkoholen i vinen er fordampet.
Tilsæt dine flåede tomater, din kalvefond, dine krydderurter samt dine oksehaler. Læg låg på og stil din gryde ovnen ved 130 grader i ca. 4 timer.
Når din ragout er færdig, tages oksehalerne op af sauce og kødet pilles af halerne. Put kødet tilbage i saucen og rør det sammen.
Kog pastaen i rigeligt og velsaltet vand. Når din pasta er kogt færdig hælder du pastavandet fra (husk endelig at gemme et par deciliter af din pastavand). Hæld saucen sammen med pastaen og rør rundt så pastaen bliver fedtet godt og grundigt ind i saucen. Tilsæt eventuelt lidt pastavand, så saucen får den rigtige konsistens.
Smag til med salt og peber og server straks. Eventuelt drysset med lidt friskrevet parmesan.