Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Flødekarameller med flagesalt
Lækre bløde flødekarameller toppet med flagesalt
Tilb. tid
45
minutter
min
Afkøling
3
timer
t
Ret:
Dessert, Kage, Snack
Køkken:
Dansk
Antal:
176
stk
Ingredienser
300
g
Smør
600
g
Sukker
5
dl
Fløde
230
g
glukosesirup
Flagesalt eller havsalt
Sådan gør du
Hæld smør, sukker, fløde og glukosesirup i en gryde og kog det op.
Lad massen koge til det når ca. 125 grader. Det tager typisk mellem 35 og 45 minutter.
Put bagepapir i et fad eller en bradepande og hæld karamelmassen heri. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer. Det kan sagtens stå natten over.
Skær dine karameller ud i mundrette bidder. Mit fad var 32x22 cm og jeg skar dem ud i 2x2 cm karameller. Det gav 176 flødekarmeller.