Italiensk inspireret suppe med palmekål, bacon og bønner
Fyldig suppe med masser af smag. Proppet med palmekål, bønner og bacon
Forb. tid30min
Tilb. tid1t
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: SUPPE
Antal: 4Personer
Ingredienser
150g.BaconSørg for at købe de gode bacon, ikke det der allerede er skåret i små tern.
300g.Palmekål
2stk.Løg
2stilke Blegselleri
4stk.Gulerødder
3fedHvidløg
1ds.Hakkede tomaterAf god kvalitet
2spskTomatpuré
1tskRosmarinTørret
1tskTimianTørret
½LiterBouillonJeg brugte kylling, men grøntsagsfond kan også sagtens bruges.
2dsButterbeansHedder også limabønner
Salt og Peber
Sådan gør du
Rens din palmekål grundigt. Der kan godt være rester af jord og sand mellem bladene, det er ikke rart at få i suppen. Skær stænglerne fra bladene. Bladene skæres ud i mindre mundrette stykker og gemmes til senere brug. Stænglerne snittes i skiver. Gulerødder skrælles og skæres ligeledes i skiver. Det samme gøres med bladsellerien. Løgene snittes i grove tern.
Skær din bacon i grove tern. Steg dem ved mellemsvag varme i en gryde til det er gyldent. Fjerne baconet fra din gryde, men behold fedtet i gryden. Baconet stilles til side, til senere brug.
Skræl dine gulerødder og skær ligeledes dem i skiver. Det samme gøres med bladselleri. Snit dine løg i grove tern.
Steg dine grøntsager i lidt olie i en gryde til det har opnået en flot karamellisering. Det kan godt tage 10-15 minutter at opnå, men det skaber en vidunderlig smag og en god dybde i retten. Tilsæt hvidløg og steg ydereligere 2-3 minutter.
Tilsæt hakket tomat, rosmarin, timian, bouillon og tomatpuré. Lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Koger den tør, tilsættes lidt mere vand. Det er en tyk suppe, så den skal ikke være for flydene. Men det er heller ikke en gryderet, så der skal være væske tilstede.
Efter 45 minutter tilsættes butterbean og bladene fra palmekålen. Lad det yderligere simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.