Lækker og smagfuld vegetarisk pastaret med stege auberginer i en god tomatsauce.
Forb. tid30min
Tilb. tid1t
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4Personer
Ingredienser
1stkLøg
1stkGulerod
1stilkBladselleri
2stkAubergine
2fedHvidløg
1tskOreganoTørret
1tskBasilikumTørret
1dsHakket tomatGod kvalitet
1dlVand
Topping
1bdtPersilleHakket
ParmesanFintrevet
Ristede brødkrummerSe noter
Sådan gør du
Skær auberginerne i ca. 2 cm skiver på langs.
Steg dem hårdt på en meget varm pande i lidt olie. De skal have en flot gyldenmørk overflade
Tag auberginerne af panden og skær dem i strimler på tværs, så de er ca. 2x2 cm. Stil til side til senere brug.
Snit gulerød, løg og selleri fint og steg det ved middelhøj varme, til det har fået en god karamelliseret overflade og har smidt en del væske.
Tilsæt hvidløg og steg videre et par minutter.
Tilsæt tomat, krydderier, tomat og vand.
Lad det simre ved lav varme i 30-40 minutters tid.
Tilsæt auberginerne og lad det simre et par minutter.
Kog Pastaen efter anvisning og bland det sammen med tomatsaucen. Tilsæt lidt af pastavander, så den får en lækker sammenhængene konsistens.
Smag til med salt og peber.
Top retten med ristede brødkrummer, friskhakket persille og parmesan.
Noter
Sprødstegte brødkrummer
Skær lidt dagsgammelt brød i mindre skiver og put det i en minihakker eller foodprocesser. Hak brødet indtil det er smuldret og i form af krummer.
Hæld dine brødkrummer ud på en bageplade med bagepapir. Hæld en smule olivenolie over, samt salt og lidt peber. Vend olien, salten og peberen i brødkrummerne, så det er fordelt, og fordel brødkrummerne ud på bagepladen.
Bag dem i ovnen ved 180grader i 10-15 minutter eller til de er sprøde og lækre. Det er lidt vigtigt du har et halvt øje på dem, mens de er i ovnen.