vegetarisk pastaret med grillede tomater og kikærter
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid40 minuttermin
Ret: Hovedret
Keyword: Hovedret, Let, Pasta, Vegetar
Antal: 2personer
Ingredienser
15-20stkcherrytomater
250gramfrisk Fettuccine
1ds.kikærter
2 fedfinthakket hvidløg
2spskgod olivenolie
salt
peber
timian
basilikum
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250 grader.
Tomater og kikærter lægges i et fad med lidt olie, salt og peber. De bages derefter ca. 20 min i ovnen. Tomaterne må gerne blive en smule sorte. Det giver en godt dybde i retten. Kikærterne kikærterne bliver blot sprøde.
Kog Fettucinien til den er al dente. Er pastaen købt tager det typisk et sted mellem 3-4 minutter, er den hjemmelavet, skal den have lidt kortere tid. 1-2 minutte. GEM VANDET! det er meget vigtigt. Det skal bruges til den lækre, cremede sauce.
Varm panden op ved middel varme og kom olien på.
Hæld det finthakkede hvidløg på og lad det langsomt stege. Det er vigtigt det ikke får for meget varme, så vil hvidløget branke og det hele vil blive meget bittert.
Tomaterne og kikærterne hældes på panden sammen med den kogte pasta og krydderurterne. Lad det stege i 1 minuts tid, i mens du vender ingredienserne sammmen.
Tilføj pastavandet en smule ad gangen. stivelsen i vandet (fra pastaen) vil blande sig med olien, og give en kraftig god sauce, der hænger fast på pastaen.
Når du synes din sauce er tilpas (hverken helt fordampet, eller for tynd) tages panden af varmen. Serveres eventuelt med parmesanost.