Put de confiterede hvidløgsfed, sennep, eddike, æggeblommer og lidt salt i et cylinderformet glas (meget gerne det, der fulgte med din stavblender) og blend det sammen med en stavblender (har du ikke en stavblender, se da note)
Tilsæt din olivenolie fra de confiterede hvidløg og blend yderlige.
Hæld langsomt smagsneutral olie i alt imens du blender med din stavblender. Når den begynder at blive tyk skal du være opmærksom på konsistensen (se note).
Hvis den bliver for bombastisk i konsistensen, kan det være en god ide at piske videre med et piskeris.
Smag til med citron og eventuelt lidt mere olivenolie fra dine hvidløg.
Noter
Ejer du ikke en stavblender kan du sagtens lave en mayo selv. Du bruger bare et piskeris, eller en håndmixer, hvis du ejer sådan en og laver det i en skål i stedet for.Hvis den ikke bliver tyk, er den skilt. I det tilfælde kan det være en god ide at starte forfra i en ny beholder. Put 1-2 æggeblommer i en ny beholder og tilsæt langsomt din skilte mayomasse. Det kan redde den. Sker der intet, er du nødt til at starte helt forfra.