Stegte gulerødder med dressing på gedeost og brunet smør
Forb. tid40 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk, Fransk, Italiensk
Ingredienser
Brunet smør
1pksmør
Cremtet gedeostedressing
100gFriskost lavet på gedemælk
3tsk'bundfald' fra brunet smør
1tskFrisk timianFinthakket
1spskCreme fraiche
1spskpiskefløde
salt og peber
Citronsaft
Smørstegte gulerødder
1bdtGulerødderGerne dem med top, renset og skrubbet. Ikke skrællet!
2spskGhee eller klaret smørBrug det smør fra ovenstående opskrift på brunet smør
1lille håndfuldBredbladet persille
1dlRistede mandlerhakket groft
Sådan gør du
Brunet smør
I en tykbundet gryde smeltes smøret over svag varme. Husk at rør rundt en gang i mellem så bundfaldet ikke brænder på. Fortsæt med at stege smøret over fortsat svag varme indtil det får en brunlig farve og der kommer en du af nødder (afhængig af varmen og mængden af smør, tager det nok 20-25 minutter). Tag gryden af varmen og lad det stå i 10-15 minutter. Hæld det klarede smør fra, så du kun har bundfaldet tilbage. Selve det klarede smør kan bruges som smørsauce, eller som ghee. Gem bundfaldet til din gedeostedressing.
Cremtet gedeostedressing
Bland alle ingredienser samen og smag til med citron, salt, peber og eventuelt bundfaldet fra det brunede smør. Det skal have en skøn smag af gedeost, med toner af syre og brunet smør.
Smørstegte gulerødder
Hæld dit ghee/klaret smør i en pande og tænd for middelhøjvarme. steg dine gulerødder på panden indtil de har en flot brun farve, skru ned for varmen hvis de får for meget farve. De skal nok have 10 minutter på panden. hvis dine gulerødder er meget tykke, kan du med fordel koge dem i 2-3 minutter inden de kommer på panden.
Server dine stegte gulerødder med hakket bredbladdet persille, hakkede ristede mandler og en god portion af din gedeostedressing. Kan nydes som del af et større udvalg af små retter, men det passer også godt til eksempelvis grillmenuen!