Lækre svampede chili cheese snurrer med syltet chili, to slags ost og bacon.
Forb. tid40 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Hævning1 timet
Samlet tid1 timet50 minuttermin
Ret: Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Bagning
Antal: 20stk
Ingredienser
Dejen
25g Gær
200gSmør
4dlMælk
1tskSalt
1tsksukker
700gHvedemel
Fyld
300gBaconGerne de hele stykker, du selv kan skære ud
300gCheddarFind en med smag, gerne en lagret cheddar.
1stkMozzarellaTror det er omkring 125g i sådan en kugle.
80gSyltet chiliKlik på linket oppe i teksten for at få en opskrift
Sådan gør du
Dejen
Smelt smøret ved lav varme. Bland det med mælken.
Opløs gæren i mælke/smør blandingen
Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
Tilsæt melen lidt ad gangen og ælt dejen indtil glutenstrukturen er optimal. Det sker efter 7-10 minutter på en røremaskine. Du skal kunne strække dejen ud, uden at den falder fra hinanden.
Lad dejen hvile tildækket i minimum 1 time.
Fyldet
Skær din bacon i små stykker. De skal være ret fint skåret, da de skal fungere godt sammen med det andet fyld.
Steg din bacon sprød og lad det køle lidt af.
Riv din cheddar og mozzarella og bland det sammen med din afkølede bacon. Jeg bruger også baconfedtet, da det giver fantastisk smag. Det kan du lade være med, men det smager virkelig lækkert.
Hak din syltede chili fint og bland det ind i din oste/bacon masse. Hvis du har syltelage tilbage, så tilsæt gerne en teske af det også. Det giver en fantastisk smag!
Flettefoldeteknikken
Rul din dej ud i en rektangel. Den må ikke være så tynd at du ikke kan håndtere dejen uden at den går i stykker.
Fordel forsigtigt fyldet ud på dejen. Og nu kommer det svære!
Fold dejen ind over sig selv på midten på den lange side. Altså du "klapper" den sammen.
Skær dejen ud i strimler. ca. 2-3 cm i bredte.
Tag forsigtigt en strimmel og snur den rundt så det ligner en form for spiral.
Tag fat i den ene ende med din pege- og tommelfinger og fold strimlen rundt om dine to fingre. Put den anden ende ned i midten. Det vil danne en flot snurrer (hvis du altså forstod denne vejledning. Hvis ikke, vil jeg anbefale at google snurrerteknikken, da det godt lige kan kræve lidt for at forstå det.).
En del af fyldet kan ryge ud når du folder dine chili cheese snurrer. Men det går nok når du har foldet dine snurrer, kan du bare putte fyldet ned i de sprækker der er. Ellers put det på toppen, det giver bare en gratineret top.
Lad dine snurrer hæve i 30 minutter. Tænd din ovn på 190 grader imens.
Pensl dine snurrer med pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. De skal være gyldne og gratinerede på toppen!