Vegetarlasagne – med rigelig ost!

Vegetarlasagne – med rigelig ost!

Lasagne. En af de retter man ikke behøver at introducere. Jeg elsker lasagne, det er bare en hel vidunderlig ret. Denne lasagne er uden kød. En vegetarlasagne ud over det sædvanlige. Den er fyldt med grøntsager, spinat og en lækker, cremet og helt vidunderlig lækker ostesauce.

Min kærlighed til pasta er ikke skjult vildt godt her på bloggen. Der er mange opskrifter med pasta. Af denne årsag prøver jeg også altid, at få så meget pasta i min lasagne som muligt. Det ender dog ofte i at jeg kommer alt for meget i mit fad, og det derfor flyder over under bagningen i ovnen.

To rasp or not to rasp.

Lad os adressere det med det samme. Skal der rasp på toppen af en lasagne? Nej! det synes jeg virkelig ikke det skal. Jeg tror næppe jeg kan være den eneste i verden, der er fuldstændig forrygende fan at det sprøde låg af ost der er på toppen af en lasagne. Det er jo bare voldsomt lækkert, og fuldstændigt essentielt på en lasagne… Altså hvis du spørger mig ;).

Men, men, men. Der findes også tilhængerne af rasp på toppen. Kan tydelig huske en gang jeg serverede lasagne for nogle gæster. Hvorefter den ene i nærmest et chokeret panikangreb “HVOR ER RASPEN!?!?!”. Hvorefter jeg underligt kiggede på hende og sagde at her i huset, er der kun ost på toppen. Hun spiste da lasagnen, og tror da også hun kunne lide den, men det viser da bare, hvordan man er forskellige 🙂 så vær velkommen til at putte rasp på toppen, hvis du ønsker det. Men det falder altså uden for opskriften, for jeg putter det ikke på!

Ostesauce!

Denne opskrift er bygget op om vegetariske ingredienser. Der er ikke kød i. Jeg elsker en “normal” lasagne med oksekød, men denne her er virkelig også lækker. Det skyldes måske at, der er en voldsom mængde ost i bechamelsaucen. Så er du på slankekur, bør du nok justere lidt i opskriften. Men lad vær! for den er virkelig lækker.

Vegetarlasagne

lækker vegetarlasagne med cremet ostesauce og spinat
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword italiensk, lasagne, Vegetar
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Grøntsagssauce

  • 3 stk Gulerødder
  • 1 stk Squash
  • 250 g Svampe
  • 2 stk løg
  • 2 stk hvidløg
  • 2 stilke Blegselleri
  • 1 par spsk Blandede tørrede krydderurter eksempelvis: Rosmarin, Basilikum, Oregano & Timian.
  • 2 dl Hvidvin
  • 2 dl Vand
  • 1 stk Bouillonterning Helst grøntsags, men har du ikke andet, er hønsebouillon helt fint
  • 2 ds Hakket tomat
  • 1 ds tomatpuré

Ostesauce

  • 50 g smør
  • 2 spsk mel
  • 5-7 dl mælk
  • 200 g Cheddarost
  • 1 dl Parmesanost
  • muskatnød

Lasagnen

  • Lasagneplader
  • 200 g Helbladet spinat Det fra frost er helt perfekt! optøet og knuget for vand!
  • 1 stk Mozerellaost

Sådan gør du

Grøntsagssauce

  • Svampene snittes og squash og gulerødder skæres i tern.
  • Brun svampene af i olie, i en varm gryde. Tilsæt squash og gulerødder og lad et karamellisere en smule. Tag grøntsagerne op.
  • Brun løg, hvidløg og blegselleri af.
  • Tilsæt grøntsagsblandingen tilbage i gryden, samt krydderierne, lidt salt og peber og lad det stege en smule.
  • Tilsæt vinen, og lad alkoholen fordampe en smule (husk at hælde et glas op til dig selv, man skal jo smage på den ;)).
  • Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, vand og bouillon.
  • Lad det simre i ca. 30 minutter. Imens kan du forberede ostesaucen.

Ostesauce

  • smelt smøren i en gryde og lad det bruse af. Tilsæt mel og lad det stege en smule, indtil det dufter lidt af nødder. Det betyder at melsmagen er stegt ud af melen.
  • Tilsæt lidt mælk ad gangen mens du pisker med et piskeris, lad det koge op mellem hver tilføring af mælk.
  • når bechamelsaucen har opnået en flydende konsistens, lader du den simre 5 minutters tid, for at få det sidste melsmag ud.
  • Tilsæt osten. Bliver den for tyk til at piske i, tilsættes lidt mere mælk.
  • Smag til med salt og peber, samt muskatnød. Du kan nu samle din lasagne.

Lasagnen

  • Hæld en smules grøntsagssauce i bunden. det forhindre pladerne i at brænde fast. Tilsæt derefter plader, så ostesauce, så grøntsagsauce, så plader og så fremdeles.
  • Når du er ca. halvvejs oppe i dit fad, tilsættes spinaten. Det er meget vigtigt at al væden er knuget ud af spinaten, da du ellers ender med et voldsomt vandshow, når du har bagt lasagnen!
  • fortsæt lagene som betegnet før, men husk at afslutte med et lag af ostesaucen!
  • toppes med mozzarella
  • Bages i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.
  • Tag lasagnen ud og lad den hvile 5-10 minutter. Det lader Lasagnen sætte sig en smule, og forhindrer den i at løbe alt for meget ud. Server gerne med et godt brød og en grøn salat. Velbekommen

Related Posts

Ærterisotto – lækker og nem opskrift på risotto

Ærterisotto – lækker og nem opskrift på risotto

Jeg er kæmpe fan af risotto. Det er simpelthen bare så lækker en ret. Hvis du har læst flere af mine indlæg, vil du også vide dette, da jeg tidligere har snakket om min kærlighed til svamperisotto. Du kan forresten læse det her hvis du […]

Bygotto med grønkål – Cremet nordisk risotto

Bygotto med grønkål – Cremet nordisk risotto

Lækker cremet bygotto med grønkål. Det lyder måske simpelt, men det er fyldt med smag og kraft. Det er efterår og vejret er for alvor koldt. I min verden betyder det comfortfood og hygge. Og det kan bygotto. Den er varm, cremet og kan spises […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *